Noua generație de muzicieni la The Transylvanian Book Festival – concerte la Mediaș și Sibiu

Veniți alături de cei care au scris despre Transilvania vorbind și explorând în Transilvania !

The Transylvanian Book Festival  ( Festivalul Transilvănean al Cărții) desfășurat în perioada 13 -16 septembrie la Richiș va  aduce împreună scriitori care și-au găsit inspirația în acest decor minunat, în oamenii și istoria acestei minunate țări.

Înconjurați de păduri de stejar și de fag și de liniștea ultimului peisaj medieval din Europa, autori și public deopotrivă vor avea o ocazie unică de a purta discuții și a descoperi frumoasele sate săsești Copșa Mare, Biertan și Richiș, acesta din urmă fiind și gazda festivalului. Cele trei sate sunt legate de un drum îngust de-a lungul văii dintre dealurile line și terasele cu vii.

Toți invitații vor avea ocazia să asculte o nouă generație de muzicieni în cadrul acestui festival.

New Generation este formată din:

 • Frederic Bager (pian) este singurul pianist care a câștigat premiul Beethoven atât la Royal Academy, cât și la Royal College of Music. În luna septembrie va începe o bursă care îi va oferi șansa să își dezvolte cariera.
 • George Cooke (violoncel) a fost prezentat ca și compozitor și interpret pentru BBC Radio3, BBC Radio4, și Belgian Radio1, și studiază cu Alexander Chaushian.
 • Jaymee Coonjobeeharry (flaut) a debutat recent la London Philharmonic Orchestra și cântă la piculină în BBC National Orchestra of Wales. Videoclipul său, Flight of the Bumblebee, difuzat la Classic FM a depășit 135.000 de vizualizări!

 

George a venit ca și voluntar în 2016 și i-a plăcut țara foarte mult. El a fost cel care a propus această serie de concerte, și a compus o piesă despre Transilvania care va fi prezentată în premieră la Mediaș.

Alături de muzicienii festivalului:

 • Frederic Bager- pian
 • George Cooke- violoncel
 • Jaymee Coonjobeeharry-Flaut

Program:

 1. Shostakovich – Sonata de violoncel, Op.40
 2. Martinu- Sonata pentru flaut și pian, H.306
 3. George Cooke-  O nouă compoziție
 4. Bartok- Dansuri populare românești, Sz.56
 5. Mendelssohn-Trio pentru Pian Nr.1, în D minor, Op.49 ( transcris pentru flaut de către compozitor).

Septembrie:

Vineri, 14 Septembrie, ora 14.00 – Intrarea liberă. Casa Schuller, P-ta Ferdinand, Nr. 25, Mediaș.

Luni, 17 septembrie, ora 18.00 – Intrarea pe bază de donație, Sala Oglinzilor,  Forumul German, Str. G-ral. Magheru 1-3 Sibiu, contact Helmut Lerner 0726559015 ( pentru mai multe informații privind evenimentul din Sibiu)

(Visited 69 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment