Select Page

Ziua Europeană a Limbilor 2015 la Institutul Cultural Român din Lisabona

Ziua Europeană a Limbilor 2015 la Institutul Cultural Român din Lisabona

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, ICR Lisabona, alături de celelalte institute culturale membre ale EUNIC Portugalia, prezintă sâmbătă, 26 septembrie 2015, între orele 14:00 și 19:30, un eveniment festiv multicultural şi pluridisciplinar, ce se va desfăşura la Xuventude de Galicia – Centrul Galician din Lisabona (Rua Julio Andrade, 3).

Cu acest prilej, publicul participant va putea asista la minicursuri gratuite în diverse limbi europene (română, germană, franceză, italiană, spaniolă, finlandeză și greacă), concerte, expoziții, scurtmetraje, minicursuri de dans tradițional, workshopuri de muzică corală și ilustrație pentru copii. Mai mult, vor putea fi degustate preparate tradiționale din diverse țări: România, Spania, Grecia.

Evenimentul se va încheia cu o tombolă ce va avea ca premii cursuri de limbi străine în cadrul institutelor culturale membre EUNIC.

La această ediție, activitățile propuse de membrii EUNIC Portugalia se adresează publicului de toate vârstele şi se vor desfăşura între orele 14:00 şi 19:30.

Participarea ICR Lisabona la acest eveniment va consta în organizarea de minicursuri de limbă română, susținute de Prof. Rodica-Adriana Covaci, a unui minicurs de dans tradițional românesc, oferit de instructorii Adrian și Daniela Salvar, și a unui stand cu prăjituri românești, prezentat de către producătorul „Os doces da Elena – Bolos e Doces caseiros” (Dulciurile Elenei – Prăjituri și dulciuri de casă).

Membrii EUNIC Portugalia implicați în acest proiect sunt: Institutul Cultural Român, Goethe Institut, Institutul Camões, Institutul Francez din Portugalia, Alliance Française, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cervantes şi Institutul Ibero-American al Finlandei, cărora li se alătură Ambasadele Austriei, Cehiei, Greciei și Reprezentanța Comisiei Europene în Portugalia, precum şi Xuventude de Galicia – Centrul Galician din Lisabona.

Sursă: www.icr.ro

(Visited 118 times, 1 visits today)

About The Author

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Voyage ! Voyage !

Nicholas Sparks

Motivatie !

,, Nu mai avea nici o importanţă premiul întâi dacă nu puteai să studiezi deloc. Când cineva îţi ia stiloul realizezi cât de importantă este educaţia”. (Eu sunt Malala)

Zambeste ! :)

Loading...

Pinteresting