Trei metri deasupra cerului: O carte și două ecranizări

Timp de trei zile am descoperit cum este să trăiești la Trei metri deasupra cerului ! 🙂 M-am tot gândit ce film să-ți recomand, Anca! De aceea  îți pun o singură întrebare: Romantic sau cu adrenalină? Îmi vei da răspunsul pe blog !

Pentru că internetul mă fascinează, iată că am  descoperit un scriitor italian Federico Moccia.

 e9788408110491 (1) download (1)

Este un scriitor romantic și are un mare succes în rândul tinerilor. Merită să intri pe blogul său ! Poți salva primul capitol din cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care o poți citi într-o duminică în care plouă și stai lângă un foc cu lemne, ascultând Tiziano Ferro.

Cea mai frumoasă declarație de dragoste scrisă cu graffiti, de un tânăr pe un zid este: Te iubesc trei metri deasupra cerului !  De aici pornește totul…

Cartea  Tre metri sopra il cielo a fost ecranizată în anul 2004 de către regizorul Luca Lucini. În rolurile principale îi poți vedea pe : Riccardo Scamarcio și Katy Louise Saunders.

Îți voi scrie câteva lucruri despre Riccardo. Nu întreba de ce ! :)))

Riccardo Scarmacio este un bine cunoscut actor italian. A fost un adolescent rebel. Cu multă dorință de afirmare, el s-a urcat în trenul spre Roma pentru a se duce la Școala Națională de Cinema. Rolul sau de debut a fost într-un serial, în anul 2000, în timp ce primul său rol ca actor principal l-a primit în anul 2004, în filmul Tre metri sopra il cielo. Acest rol i-a adus faima în rândul poporului italian, în special în rândul publicului feminin tânăr și totodată a devenit un sex-simbol.

images (1) images (2)

Filmul a prins la public, așa că regizorul spaniol Fernando González Molina, aduce în atenția cinefililor povestea de dragoste cu mai multă adrenalină, în anul 2010. Personajele principale sunt: Mario Casas Sierra și Maria Valverde.

tres-metros-sobre-el-cielo-266481l-175x0-w-19104a1a tengo-ganas-de-ti-900822l-175x0-w-cf17b328

Îti scriu și despre acest actor spaniol, născut la 12 iunie 1986, în La Coruña, Galicia, Spania. :)))

Mario Casas Sierra se vedea un fotbalist sau un polițist, apoi și-a dat seama că actoria este viața lui, după ce la vârsta de 10 ani apare în câteva reclame. La 17 ani s-a mutat la Madrid, unde a început să frecventeze cursurile la “Escuela de Interpretación Cristina Rota” iar apoi apare în diferite reclame publicitare. În 2005 își începe cariera în telenovela “Obsession”. A debutat în filmul lui Antonio Banderas, „El camino de los ingleses” (2006), unde a jucat un rol mic ce i-a dat avânt în carieră. În acel an s-a alăturat distribuției filmelor “SMS” și „Los hombres de Paco”.

Iată că ai nu doar o carte de citit, ci și un film care te ajută să înveți italiana și spaniola. Există pe internet filmul titrat și în limba franceză.

Am stat 3 zile și am căutat varianta în limba italiană, însă nu am găsit decât câteva scene pe youtube. Așa că nu te obosi, pentru că acolo unde găsești varianta online full film, nu este decât publicitate sau îi spune că filmul a fost pentru că au fost încălcate drepturile de autor. Mergi la un studio care are împrumută DVD-uri sau cel mai ușor este să vizionezi varianta în limba spaniolă: Tres metros sobre il cielo, la acestă adresă http://www.filme-bune.net/tres-metros-sobre-el-cielo-filme-online-subtitrat-in-romana/. Filmul este subtitrat. Cauți apoi scenele frumoase din filmul italian și te mai bucuri o zi de frumusețea actorilor !

Dacă îți vine să plângi, crezând că povestea de dragoste dintre Babi și Step s-a terminat îți spun vestea cea mai bună: urmărește partea a II -a a filmului 3 MsC, versiunea italiană: Ho Voglia Di Te. Și după aceea…Pam ! Pam ! Uite Tengo ganas de ti: http://www.filme-bune.net/tengo-ganas-de-ti-2012-filme-online-hd-subtitrat-in-romana/

Dacă tot mai plângi, află că la finalul anului 2015, apare și partea a III-a a 3 MsC.

Actorii joacă minunat în ambele variante, povestea este de succes și îmi amintește de Love story, de Romeo și de Julieta în stil contemporan. ♠O vei asculta mult pe Clara Lago si te vei indragosti de muzica ei !

Mă întreb dacă ar exista o variantă și în limba engleză, cine ar interpreta rolul principal ?

Cred că Jamie Dornan din filmul Cinci zeci de umbre ale lui Grey ! :))) Tu ce spui ?

M-a impresionat filmul foarte mult și dacă ar fi să îți scriu ceva frumos din Tengo ganas de ti, ar suna cam așa:

Atunci când știi că nu vei mai vedea o persoană niciodată, iei o bucată de hârtie și îi scrii tot ce simți. Apoi îi dai foc și împrăștii cenușa în aer. Astfel cuvintele nespuse persoanei iubite, nu te vor mai durea atât de tare și suferința va fi mai mică. Asta nu înseamnă că vei uita tot ce a fost frumos între voi. 

 Nu te mai poți întoarce.
O simți.
Și apoi începi să îți amintești când a început totul și descoperi că a început cu mult mai înainte decât credeai. Cu mult înainte.
Și chiar în acel moment îți dai seama că lucrurile se petrec doar o singură dată. Și indiferent de cât de mult încerci, nu te vei mai simți niciodată la fel. Nu vei mai simți niciodată că te afli la trei metri deasupra cerului.” 3 MsC

Îți urez vizionare plăcută, dragă Anca !

Poți petrece și tu trei zile …la trei metri deasupra cerului !

(Visited 17.301 times, 2 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !