Bookfest şi muzică fado cu Ricardo Caria

A  noua ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, va avea loc în perioada 1-5 iunie 2016, la Romexpo. Alături de reprezentanții țării Invitat de Onoare, Israel, la Bookfest 2016 vor fi prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

Copiii vor avea o ediție a lor, Bookfest Junior, cu peste 40 de evenimente și surprize care le vor fi dedicate. Chiar de ziua lor, copiii vor avea un program plin de lansări, ateliere pe diverse teme creative, proiecții de filme, sesiuni de teatru și alte acțiuni. Programul în curs de actualizare al Bookfest Junior poate fi consultat pe site-ul oficial www.bookfest.ro.

Într-o lume a cărţilor este invitat pentru a susţine un concert de muzică fado, artistul portughez Ricardo Caria. Inspirația pentru fado poate veni din aproape orice sursă, chiar şi din lectură. Temele predominante sunt: destinul, sentimente profunde, dezamăgiri în dragoste, simțirea tristeții și a lipsei cuiva, neșansa, urcușurile și coborâșurile vieții, marea, viața marinarilor și a pescarilor și nu în cele din urmă ,,Saudade”—una din principalele teme din fado — care înseamnă un fel de dor.

Dacă vă este dor de cărţi sau de muzica sufletului, joi, 2 iunie, de la ora 18.00, Scena Arena, Pav. C1 îl veţi asculta pe Ricardo Caria, artistul care promovează cultura şi tradiţia portugheză în ţara noastră, muzica fado fiind declarată Patrimoniu cultural imaterial UNESCO, din anul 2011.

13305159_10154183345483164_6744504906212887001_o

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu-Mureș, Brașov, dar a avut și două ediții Bookfest de Crăciun la București. La edițiile internaționale anterioare, țările invitate au fost Spania (2010), Ungaria, Franța, țările de limba germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia și Cehia (2015).

Bookfest 2016 se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !