Ricardo Caria – Recital la Târgul de Crăciun din Mediaș

În urmă cu câteva luni, mi-am propus să las totul deoparte și să îmi rezerv luna decembrie pentru cărți, muzică folk și colinde. Să am un timp al meu și să mă bucur câteva minute în compania muzicii fado și a merelor coapte cu scorțișoară.

Se spune că ceea ce îți dorești ți se împlinește, mai ales atunci când toate stelele se adună într-un colț pe cer și îți analizează visele. Magia Crăciunului a sosit mai devreme decât am planificat eu, cu câteva zile, înainte de 1 decembrie, într-o seară, pe la ora 19.00.

Hmmm! Nu m-am gândit nici o secundă că voi avea plăcerea să îl întâlnesc aproape în fiecare zi pe Moș Crăciun, că voi asculta colinde împreună cu cei mici de la grădinițe, că voi gusta cel mai bun vin roșu cu arome de iarnă, pe terasa L’Amour Cafe și că voi împărți jucării, dulciuri alături de Elfi.

Anumite lucruri se schimbă, se transformă, iar cărțile din lista mea, așteaptă cuminți pe noptieră, acele zile cu fulgi mari de zăpadă și acorduri de chitară. Tânjesc după poveștile spuse de Laura Baban și Domnul Tic, după James Bowen și motanul Bob, precum și după Omul din turtă dulce.

Când nu am cărțile lângă mine, descopăr cât de interesanți pot fi oamenii din jur, cât de multe emoții îți pot transmite și cum îți pot gestiona timpul, în doar câteva minute. Și atunci, plină de sentimente contradictorii, închid ochii, ascult muzică fado, pentru că această muzică nu are frontiere și trece granița foarte ușor spre sufletul meu, pentru a aduce cele mai frumoase amintiri, cele mai frumoase gânduri închise într-o cutie cu o cheie pictată de Amalia.

Fado te îndeamnă să-ți urmezi visele și să călătorești pe aceeași corabie cu Dulce Pontes, Mariza și…Ricardo Caria, ascultând diverse interpretări ale singurei regine a muzicii fado, Amalia Rodrigues.

Voi scrie astăzi despre Ricardo Caria, pentru că anul 2016 a însemnat foarte mult pentru acest artist portughez.

A avut un an plin de activitate. Medieșenii s-au bucurat de Alma no fado, chiar de Sf. Valentin. Imediat după acest eveniment, Ricardo Caria a fost ocupat cu organizarea turneului de muzică fado dedicat artistei Amalia Rodrigues: SEMPRE AMALIA. A fost o călătorie extraordinare care a bucurat mii de suflete, prin cele mai mari orașe ale României. După Sempre Amalia, Ricardo a participat la multe evenimente private și publice în diferite locuri.  Împreună cu Asociația Umanitară Ricardo Caria a ajutat copiii care nu au parte de atâta soare în viața lor. Concertele umanitare au contribuit din plin la realizarea multor vise ale acestor copii.

Ricardo a avut curajul să renunțe la inginerie și să-și urmeze visul de a trăi dintr-o pasiune. Vrea să fie mândru de ce a realizat în viață și să rămână ceva în urma lui.

Astăzi, 16 decembrie este ziua lui de naștere și îi urez: La multi ani, multă sănătate și cât mai multe spectacole frumoase!

După doar trei zile, mai precis în data de 19 decembrie, de la orele 19.00, Ricardo Caria va susține un Recital, în Piața Regele Ferdinand I,  la Târgul de Crăciun din Mediaș organizat de Primăria Municipiului Mediaș.

Acest recital, asemenea turneului SEMPRE AMALIA este susținut financiar de GENERALI.

,,Anul 2017 bate la ușă. Va fi un an încărcat de evenimente cu muzică fado. Intenționez să organizez cât mai multe spectacole în țară,  Trust your art pentru a promova tinere talente locale. Alături de trupa mea Ricardo Caria Show Band sunt deja cu gândul la anul 2018, pentru că pregătesc al treilea spectacol de promovare a muzicii portugheze. Voi fi destul de ocupat și doresc să duc la bun sfârșit toate proiectele în care mă implic”, susține artistul portughez.

La Multi Ani, Ricardo Caria ! 

 

 

(Visited 162 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment