Ricardo Caria va ajunge în această seară la Târgul de Crăciun din Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș organizează în data de 19 decembrie, de la ora 19.00, în cadrul Târgului de Crăciun, un spectacol plin de culoare, invitatul acestei seri fiind artistul portughez Ricardo Caria.  Spectacolul conține cântece de Crăciun, dar și piese tradiţionale portugheze, care îi vor încânta pe spectatori, în Piața Regele Ferdinand I.

CINE E RICARDO CARIA?

Născut la Lisabona la 16 decembrie 1978. A urmat cursurile Universității Tehnice din Lisabona, unde a absolvit ingineria mecanică. Timp de 10 ani – dintre care șase în România – a profesat ca inginer mecanic. România a fost țara unde a hotărât să se stabilească definitiv, pentru că s-a îndrăgostit de meleagurile, oamenii și tradiția acestui popor.

În 2012 a participat la concursul „Vocea României”, fiind prima apariție ca solist vocal la un post de televiziune național.

Până în momentul de față a organizat trei turnee la nivel național, cu un total de 50 spectacole, și o audiență combinată de peste 20.000 de oameni . Multe dintre aceste spectacole au avut un scop caritabil și au ajutat copii cu dizabilități și cu probleme oncologice, pentru că un alt aspect pe care Ricardo pune foarte mare preț este acela al acțiunilor caritabile.

Anul 2015 și turneul „ALMA NO FADO“ au fost primul pas important pentru concretizarea acestui proiect. Peste 3000 de oameni au fost martorii unui spectacol inedit – un eveniment complex, prin care cultura și muzica portugheză au fost promovate la un nivel la care nimeni nu a mai făcut-o vreodată în România.

Anul 2016 și turneul ,, SEMPRE AMALIA“ : 10 zile, 7 orașe, 8 concerte, 1500 de km parcurși, sute de emoții, dar mai presus de toate un singur nume: Amália Rodrigues. Proiectul SEMPRE AMALIA a fost derulat de Asociația Umanitară Ricardo Caria,  susținut financiar de GENERALI și de Consiliul Județean Sibiu, sprijinit de Ambasada Portugaliei în România prin bunăvoința E.S. Dr. João – Bernardo WEINSTEIN, care l-a ascultat pe artistul portughez cântând și a fost surprins atât de vocea sa deosebită, cât și de repertoriul variat.

MUZICA FADO

Ricardo Caria spune povestea celor aproape două secole de istorie în care Fado-ul a evoluat constant pentru a se adapta ritmului culturii portugheze per ansamblu. Un strigăt aparte, un gen muzical care a rămas fidel naturii sale primare, și anume un cântec al Lisabonei si al Portugaliei, un cântec despre iubire, mare și viață, dornic să fie nu doar un simbol al identității Portugaliei recunoscut în țară și peste hotare.

Proiectul ALMA NO FADO va prezenta o fărâmă din genul muzical portughez Fado, care a fost introdus în Patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO prin acorduri sublime de mandolină portugheză în inimile tuturor celor care au înțeles că au nevoie de muzică, poezie şi de teatru pentru a-şi alina sufletul.

Așadar, artistul Ricardo Caria va fi prezent la Mediaș, în 19 decembrie, de la ora 19.00, pe scena din Piața Regele Ferdinand I, unde va încânta publicul cu piese tradiţionale de fado, dar cu o amprentă proprie, dorind să transmită sensibilitatea şi jovialitatea unui suflet cald cu sânge latin.

Recitalul artistului portughez este organizat în cadrul Târgului de Crăciun de către Primăria Municipiului Mediaș și este susținut de GENERALI.

(Visited 246 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment