Ricardo Caria la Emisiunea ,,Neatza cu Răzvan şi Dani”

Când asculți Fado nu înțelegi cuvintele, dar simți  cum te cuprinde emoţia, datorită forţei şi trăirilor artiştilor. Live este o experiență de neuitat, plină de culoare şi pasiune.

Astăzi, 10 iunie, de Ziua Naţională a Portugaliei, artistul Ricardo Caria va cânta la Ambasada Portugaliei din Bucureşti şi va sărbători alături de toţi invitaţii, amintindu-şi cu drag de Regina Incontestabilă a Muzicii Portugheze, Amália Rodrigues.

Această zi este deosebit de importantă pentru Ricardo Caria, artistul portughez care locuieşte în România de 11 ani, deoarece se comemorează moartea celui mai mare poet portughez pe numele sau Luís Vaz de Camões care a murit în anul 1580 la data de 10 iunie. Operele literare pe care le-a lăsat omenirii sunt comparate cu cele ale lui Shakespeare, Homer sau Dante. A fost un aventurier ce şi-a pierdut un ochi în timp ce lupta în oraşul Ceuta, iar folclorul din aceasta ţară ne povesteşte că Luís Vaz de Camões şi-a salvat unul dintre poemele sale în timp ce înota cu o mână, iar pe cealaltă o ţinea la suprafaţă în aşa fel încât apa să nu atingă hârtia.

descărcare

Dimineaţa, de la ora 9.00 va fi în direct la Emisiunea Neatza cu Răzvan şi Dani, interpretând piesa Loucura. Va dărui publicului o parte din sufletul lui  exprimată prin muzica fado.

În luna iunie au loc în toată Portugalia festivaluri în cinstea celor trei sfinți (Santos Populares). Acești trei sfinți sunt Antonius, João și Petrus. Se sărbătorește cu vin, água-pé (must), pâine tradițională cu sardine, parade stradale și dansuri, nunți, foc și focuri de artificii precum și multă bună dispoziție.

Santo António se sărbătorește în noaptea de 12 spre 13 iunie, în special în Lisabona (unde acest sfânt s-a născut și a trăit), unde are loc un gen de carnaval de stradă (Marchas Populares). În aceste zile au loc nunți, Casamentos de Santo António. Cel mai popular sfânt este São João (Sfântul Ioan), pentru care, de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, se sărbătorește în special în Porto și Braga, unde există sardine și Caldo Verde (o supă tradițională). În onoarea lui São Pedro (Sfântul Petru) se sărbătorește pe 28 și 29 iunie, în special în Póvoa de Varzim și Barcelos, unde aceste festivaluri sunt dedicate mării. Totodată au loc focuri (fogeiras) și un carnaval pe străzi.

portugalia-madeira-carnaval-madeira-madeira-carnaval_sjc5

 

La Mulţi Ani, Portugalia !

La Mulţi Ani, Ricardo Caria !

 

(Visited 268 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment