Caii albi din oraşul Bucureşti – în Anul Calului de Lemn

Mi-am amintit zilele trecute de o povestire drăguță, citită în clasa a III-a. Îl mai știți pe Nicușor, băiatul care dorea să se preschimbe în cal, pentru a se plimba prin orașul București?
Am descoperit un site și am reascultat povestea, scrisă de Fănuș Neagu în cartea ,,Caii albi din orașul București” și apărută  în anul 1967.
Zece povestioare pentru ce mici. Nicușor nu știa cât de mare este ninsoarea, însă bunicul lui i-a dat răspunsul: ,,cât orașul București ”. Asta l-a determinat să își dorească să se preschimbe în cal alb, cum este și Bucureștiul cu zăpadă și să plece pe viscol, pentru a vedea cât de largă e ninsoarea și cum aceasta înghite orașul.
Câți dintre noi nu visăm să facem ce ne dorim? Vă recomand să citiți această carte și să reveniți pentru câteva minute copii !
În anul 2014 se vor împlini 60 de ani de la debutul, ca prozator, cu povestirea „Dușman cu lumea” a scriitorului Fănuș Neagu, publicată în anul 1954,  în revista „Tânărul scriitor”. 
Fănuș Neagu (n. 5 aprilie 1932, Grădiștea-de-Sus, județul Râmnicu Sărat—acum în județul Brăila, România – d. 24 mai 2011, București, România) a fost un povestitor, memorialist, nuvelist, romancier și dramaturg român. A colaborat adeseori în cinematografie ca scenarist sau creator de dialoguri. A îndeplinit funcția de director al Teatrului Național din București (1993-1996); a fost ales membru corespondent alAcademiei Române în 1993 și membru titular în anul 2001.
(Visited 5.512 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment