Carte pentru micul dejun: Eu sunt Malala

Luni, 9 iunie. Este o zi de sărbătoare şi avem mai mult timp liber pentru citit. Vă recomand cu mare drag o carte apărută de curând la Editura Polirom, o carte în care veţi descoperi personalităţi ale lumii politice, jurnalişti şi veţi afla mai multe despre tradiţiile paştuniilor din Pakistan.

carte malala

Descrierea cărţii aparţine Editurii Polirom.

Povestea fetei care a luptat pentru educaţie şi a fost împuşcată de talibani.

M-am născut într-o ţară care a luat fiinţă la miezul nopţii. Când am fost atât de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei.

Când talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, printre foarte puţinii care au îndrăznit să protesteze a fost şi o fată. Malala Yousafzai a refuzat să taăa şi a luptat pentru dreptul ei la educaţie. În ziua de marţi, 9 octombrie 2012, la cincisprezece ani, Malala aproape că a plătit cu viaţa această îndrăzneală. În timp ce se afla în autobuzul care o aducea acasă de la şcoală, a fost împuşcată în cap de la mică distanţă.
Deşi aproape nimeni nu mai credea că va trai, Malala s-a însănătoşit, iar fetiţa născută într-o regiune din nordul Pakistanului a ajuns să ţină discursuri în sălile sediului ONU din New York. La şaisprezece ani, Malala este un simbol al protestelor paşnice şi cea mai tânără persoana nominalizată vreodată la Premiul Nobel pentru Pace.
Eu sunt Malala este povestea extraordinară a unei familii dezrădăcinate de terorismul global, o poveste despre luptă pentru dreptul fetelor la educaţie, despre un tată care, înfiinţând el însuşi o şcoală, şi-a încurajat permanent fiica să se exprime liber şi să continue să înveţe. Totodată, este mărturia curajului unor părinţi care îşi iubesc cu ardoare fiica într-o societate care preţuieşte fiii.

Eu sunt Malala ne întăreşte credinţa în puterea oamenilor de a schimba lumea.

(Visited 270 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !