Cartea ,,Semnătura tuturor lucrurilor” va fi lansată la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Editura Humanitas organizează  joi, 19 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, lansarea celui mai nou roman al autoarei bestseller-ului, Mănâncă, roagă-te, iubeşte – Elizabeth GilbertSemnătura tuturor lucrurilor.

image-2014-06-16-17491793-41-lansare-semnatura-tuturor-lucrurilor-elizabeth-gilbert

Lansarea va fi însoţită de dezbaterea Femei temerare, exploratoare ale lumii. La eveniment vor participa în calitate de invitați: Ada Roseti, director programe Discovery Channel România, Iuliana Alexa, redactor-şef revista Psychologies, Anca Bărbulescu, traducător şi Nicoleta Preda, câştigătoare a Bursei Naţionale L’Oreal UNESCO Pentru femeile din ştiinţă, secţiunea Ştiinţele Fizice, 2011.

Moderatorul întâlnirii: Iustina Croitoru.

Apărut în 2013, romanul Semnătura tuturor lucrurilor a reuşit într-un timp scurt să fie desemnat „Cea mai bună carte de anului“ de către publicaţiile New York Times, Time, The New Yorker, O, The Oprah Magazine, Chicago Tribune, Washington Post.

Ultimul roman tradus de Editura Humanitas se intitulează: Semnătura tuturor lucrurilor.

Vă invit să-l citiți și să aflați cine semnează toate lucrurile !

Extraordinara sa eroina, Alma Whittaker, născută la Philadelphia la începutul anului 1800, studiază plantele, cu precădere mușchiul, și ajunge astfel să descifreze, independent de Darwin, misterele evoluției în lumea naturală. Dacă Alma e prototipul omului de știință riguros și lucid, Ambrose, bărbatul de care se îndrăgostește, este artistul utopic care crede, asemenea misticului german din secolul al șaisprezecelea Jakob Bӧhme, că Dumnezeu și-ar fi lăsat, spre binele oamenilor, semnătura, amprenta, marca, în alcătuirea fiecărei plante de pe pământ, astfel că întreaga lume naturală e un cod divin purtând dovada iubirii Creatorului. Acțiunea romanului, scris într-un ritm alert, pe măsura pasionantelor peripeții ale trupului și minții pe care le înfățișează, și populat cu personaje ieșite din comun – aventurieri, misionari, astronomi, căpitani de corabie, genii, nebuni –, se petrece, rând pe rând, la Londra, în Peru, la Philadelphia, în Tahiti și la Amsterdam.

„Cred că suntem cu toții trecători… Cred că suntem pe jumătate orbi și plini de greșeli. Cred că înțelegem foarte puțin, iar din ce înțelegem mare parte e greșit. Cred că nu putem supraviețui vieții – asta, cel puțin, e evident! –, dar, dacă avem noroc, îi putem rezista foarte mult timp. …Niciodată n-am simțit nevoia să inventez o lume dincolo de aceasta, fiindcă lumea aceasta mi s-a părut dintotdeauna îndeajuns de mare și de frumoasă pentru mine… Eu n-am vrut altceva decât să cunosc lumea aceasta. Acum, când mă apropii de sfârșit, pot spune că o cunosc mult mai bine decât atunci când am sosit în ea. Mai mult, fărâma mea de cunoaștere s-a adăugat restului de cunoaștere acumulată de-a lungul istoriei – s-a adăugat, cum s-ar zice, marii biblioteci. Nu e puțin lucru… Oricine poate spune asta a trăit o viață norocoasă.“ (Alma Whittaker, eroina lui Elizabeth Gilbert)

 

(Visited 248 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !