Elizabeth Gilbert -Semnătura tuturor lucrurilor o găsim în librării !

După ce citești pe nerăsuflate cartea ,,Mănâncă, roagă-te, iubește” va fi imposibil să nu îți amintești cine este Elizabeth Gilbert

s-ELIZABETH-GILBERT-large640

Ziua ei de naștere va fi exact peste o lună de zile, de aceea cu mare bucurie vă anunț că ultima ei carte a fost tradusă în limba română. Am așteptat-o din toamna trecută și este pe lista mea de dorințe roz.

Elizabeth Gilbert s-a născut în 18 iulie 1969 în Waterbury, Connecticut. A urmat studii de științe politice la New York University și a devenit celebră odată cu apariția volumului autobiografic Mănâncă, roagă-te, iubeşte (2006), megabestseller internaţional (10 milioane de exemplare publicate în lume, traduceri în 30 de limbi) apărut în românește la Humanitas în 2008 (60 000 de exemplare publicate până la începutul lui 2011), ecranizat în 2010, cu Julia Roberts şi Javier Bardem în rolurile principale.

Volumul de povestiri Pelerinii (1997; Premiul Pushcart şi nominalizare pentru Pen/Hemingway Award în 1998), apărut și el în românește (Humanitas, 2010), reprezintă debutul ei literar.

Au urmat romanul Stern Men (2000; în curs de apariţie la Humanitas sub titlul Bărbații de pe punte), volumul non-fiction Ultimul bărbat american (2002; Humanitas, 2009), finalist în competiţia pentru două premii importante – National Book Award şi National Book Critics Award, volumul autobiografic deja menționat şi continuarea lui, Şi am spus da. O poveste de iubire (Committed. A Skeptic Makes Peace with Marriage), devenită curând bestseller în SUA.


A fost colaboratoare la diverse publicații, printre care ediţia americană a revistei GQ, articolele ei primind două nominalizări pentru National Magazine Award.

Un articol din 1997, „The Muse of the Coyote Ugly Saloon”, bazat pe experienţa autoarei ca angajată într-un bar newyorkez, a stat la baza filmului Coyote Ugly.

În anul 2008, revista Time a inclus-o în topul celor mai influenţi 100 de oameni din lume.


Elizabeth Gilbert locuiește împreună cu soțul ei într-un orășel din New Jersey.

Ultimul roman tradus de Editura Humanitas se intitulează: Semnătura tuturor lucrurilor.

Vă invit să-l citiți și să aflați cine semnează toate lucrurile !

Extraordinara sa eroina, Alma Whittaker, născută la Philadelphia la începutul anului 1800, studiază plantele, cu precădere mușchiul, și ajunge astfel să descifreze, independent de Darwin, misterele evoluției în lumea naturală. Dacă Alma e prototipul omului de știință riguros și lucid, Ambrose, bărbatul de care se îndrăgostește, este artistul utopic care crede, asemenea misticului german din secolul al șaisprezecelea Jakob Bӧhme, că Dumnezeu și-ar fi lăsat, spre binele oamenilor, semnătura, amprenta, marca, în alcătuirea fiecărei plante de pe pământ, astfel că întreaga lume naturală e un cod divin purtând dovada iubirii Creatorului. Acțiunea romanului, scris într-un ritm alert, pe măsura pasionantelor peripeții ale trupului și minții pe care le înfățișează, și populat cu personaje ieșite din comun – aventurieri, misionari, astronomi, căpitani de corabie, genii, nebuni –, se petrece, rând pe rând, la Londra, în Peru, la Philadelphia, în Tahiti și la Amsterdam.

„Cred că suntem cu totii trecători… Cred că suntem pe jumătate orbi și plini de greșeli. Cred că înțelegem foarte puțin, iar din ce înțelegem mare parte e greșit. Cred că nu putem supraviețui vieții – asta, cel puțin, e evident! –, dar, dacă avem noroc, îi putem rezista foarte mult timp. …Niciodată n-am simțit nevoia să inventez o lume dincolo de aceasta, fiindcă lumea aceasta mi s-a părut dintotdeauna îndeajuns de mare și de frumoasă pentru mine… Eu n-am vrut altceva decât să cunosc lumea aceasta. Acum, când mă apropii de sfârșit, pot spune că o cunosc mult mai bine decât atunci când am sosit în ea. Mai mult, fărâma mea de cunoaștere s-a adăugat restului de cunoastere acumulata de-a lungul istoriei – s-a adăugat, cum s-ar zice, marii biblioteci. Nu e puțin lucru… Oricine poate spune asta a trăit o viață norocoasă.“ (Alma Whittaker, eroina lui Elizabeth Gilbert)

Apărut în 2013, romanul Semnătura tuturor lucrurilor a reuşit într-un timp scurt să fie desemnat „Cea mai bună carte de anului“ de către publicaţiile New York Times, Time, The New Yorker, O, The Oprah Magazine, Chicago Tribune, Washington Post.

Lectură plăcută !

Sursa: Editura Humanitas.

(Visited 371 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment