,,Femeia între ieri și mâine” – ,,Sufletul este cel mai important lucru pe care îl avem !”

În luna noiembrie am participat la Mic dejun pentru femei, pentru a o asculta pe doamna Jeni Roșian despre o temă interesantă, care îmi aduce aminte că suntem trecători prin viața aceasta: Femeia între ieri și mâine. Vă împărtășesc și vouă cele cinci lucruri care ne pot face ziua mai bună. De multe ori, ne trezim dimineața, ne îmbrăcăm în grabă, luăm micul dejun cu ochii pe ceas, alergăm la autobuz și intrăm în focul unei zile de lucru, în car vrem să le facem pe toate bine. Venim acasă, luăm prânzul, mai spălăm o farfurie sau o haină, ne uităm la televizor să aflăm ultimele știri bancare și comunicăm printre rânduri scrise sau nescrise. Ne pierdem ideile, sărim de la o stare la alta , ne amintim de lucrurile care nu ne-au bucurat și luăm cina. Căutam o rețetă ușoară, facem apoi un duș, mai strângem prin casă, răsfoim o carte și adormim cu gândul la lucrurile pe care nu le-am finalizat. Oare ce am uitat în aceste 24 de ore ?

12032196_774884115967724_912283627857727760_n

Jeni Roșian ne învață cu zâmbetul pe buze cum să începem călătoria noastră pentru a fi fericite și împăcate cu noi !

  1. Bucură-te de fiecare zi ! Femeile sunt tentate să clasifice zilele. Trebuie să gândim profund la cum vrem să fie ziua noastră. Ne pierdem timpul să ne plângem de oamenii din jur și ne gândim mai mult la ei decât la noi. Zilele noastre devin rele, dacă le pierdem fără un scop. Ne înconjurăm de oameni negativi, care ne fură energia și ne lasă de multe ori fără cuvinte frumoase. Am ascultat povestea bătrânei înțelepte care spunea: Eu gust cuvintele cum gust supa. Și dacă sunt bune, nu le mai las ! Pentru a ne bucura de o zi bună, trebuie să gustăm cuvintele din cărți, pentru că ele nu ne rănesc sentimentele !
  2. Trăiește în prezent ! Este un pic greu să nu ne uităm la momentele vechi din viața noastră. Am uneori impresia că ne hrănim cu trecutul. Viața noastră se bazează pe trecut și luptăm să ne desprindem de el. Secunda în care cineva nu ți-a zâmbit este deja trecut. De ce mă mai gândesc oare la acea persoană ? Poate din teama de prezent ? Jeni Roșian ne îndeamnă să lăsăm trecutul. Nu îl putem lăsa să ne coordoneze viața, pentru că devenim o victimă a lui. Și asta chiar nu e bine ! Trebuie să învățăm că pentru a trăi în prezent este necesar să lăsăm trecutul, să iertăm și să zâmbim ! Greu ! Nu-i așa ? Am învățat că dacă ne rugăm, Dumnezeu ne ajută să trăim în prezent! EL ne dă vindecarea, dacă citim cuvântul LUI ! În ziua noastră, în care alergăm spre serviciu și apoi spre casă, gândindu-ne la lucrurile pe care nu le-am finalizat, am uitat că Dumnezeu ne poate ajuta ! ,,Am eu ceva nou pentru voi, ceva mult mai bun !” Nu trebuie decât să ne rugăm și să avem încredere !
  3. Nu te îngrijora ! Mulțumește lui Dumnezeu . EL este cu tine. Mi-a plăcut exemplul cu păianjenul care deși este mic, omoară muște, viespii care sunt mai mari decât el. Într-adevăr impresionant ! Nu m-am gândit la asta niciodată ! Nu îmi plac păianjenii, deși cu 15 ani în urmă aveam o revistă pentru tineri la care sigla era o pânză cu un păianjen și un mesaj:  ,, Noi te prindem în plasă !” Am reușit lucruri minunate pe vremea aceea. Dar,…e trecut ! Iar eu sunt o femeie ce trebuie să trăiască în prezent. 🙂 Tot Jeni Roșian ne-a învățat că trebuie să ne mulțumim cu ce avem și să renunțăm să trăim să trăim după standardele altora. Consumerismul este o boală mai tare decât cancerul. Cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, doar pentru că sunt reduse. Tremurăm să avem o anumită carte, chiar dacă mai citim două în același timp. Viața înseamnă mai mult decât hrană ! Exemplul cu păsările l-am întâlnit și în Cartea despre femei scrisă de Ieromonahul Savatie Baștovoi. Trebuie să citiți și să vă hrăniți cu acele cuvinte ! Dacă ne îngrijorăm pentru ziua de mâine, ziua de astăzi ne-a fost răpită deja ! Trebuie doar să mulțumim pentru ceea ce avem. Dumnezeu este singurul care va găsi soluția bună pentru noi !
  4. Viața este un dar prețios din partea lui Dumnezeu. Trăiește-o ca atare ! Câte daruri primim în timpul unui an ? Cei care ne sunt prieteni ne dăruiesc clipele alături de ei, ne bucurăm de părinții în viață, de familie, de animalele din jur. Poate nu toate sunt daruri materiale, însă ele sunt dăruite cu drag ! Dumnezeu ne trimite uneori câte un dar șifonat, însă și pentru acesta trebuie să îi mulțumim. Suntem tentați să luăm un fier de călcat, însă nu trebuie să-l uităm în priză și să ardem darul. Dumnezeu a pregătit totul pentru ca OMUL să facă fapte bune. În ziua fericirii, învață să fii fericit ! În ziua nenorocirii, învață că toate zilele sunt un DAR !
  5. Trăiește viața făcând cinste lui Dumnezeu ! Trăiește în dragoste, pentru că acest lucru se va vedea în relația cu cei din jur ! Jeni Roșian ne-a învățat că ziua de astăzi trebuie trăită în așa fel încât să simți că nu ai trăit-o în zadar ! Între ieri și mâine, cel mai bun lucru care se întâmplă este astăzi !

Conferința cu tema ,,Femeia între ieri și mâine” te motivează să scrii lucruri minunate și să trăiești frumos. Mi-am amintit de toate cărțile care m-au inspirat și mi-au fost alături într-o perioadă destul de grea. M-am bucurat de mirul primit de la Muntele Athos adus de prietenii mei de suflet, Anca și Liviu, și de toate obiectele care mă ajută să fiu mai aproape de Dumnezeu. Am strâns în mână cruciulița primită de la doamna Veronica și am iubit de două ori mai mult iconițele de la părinți și din partea lui Juan.

Acum știm ce am uitat…

Sf. Augustin spunea : ,,Dacă pierzi aurul îl poți recâștiga, dar dacă pierzi timpul, nu îl mai poți recupera niciodată ! ”

Femeia între ieri și mâine, trăiește viața cu zâmbetul pe buze, se roagă și își face timp pentru familie și prietenii care vin și atunci când nu sunt chemați, doar pentru că cineva le-a șoptit la ureche, că ai nevoie de căldura lor.

Îți Mulțumesc, Doamne pentru zilele de ieri, pentru acest prezent și pentru ziua de mâine ! Am încredere că va fi bine !

Mulțumesc din inima, Jeni Roșian pentru această prelegere ! Aș scris așa cum am simțit și cum am înțeles ! Și…

Mulțumesc organizatorilor pentru acest Mic dejun special !

(Visited 305 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !