Primăvara cu maestrul Grigore Leșe la Festivalul Balkan Trafik

Ce mai face maestrul Grigore Leşe  şi unde îl putem întâlni în această primăvară ?

De curând, maestrul Grigore Leşe a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani. Invitaţia la Festivalul Balkan Trafik organizat din acest an la Bruxelles este un cadou frumos pentru ambasadorul turismului rural românesc.

Muzica românească este prezentă pentru al 8-lea an consecutiv la Festivalul Balkan Trafik (1-4 mai 2014) la Palais des Beaux-Arts de la Bruxelles. Vineri 2 mai, Grigore Leşe împreună cu un grup de patru aromâni fârşeroţi din localitatea Cogealac (judeţul Constanţa) va aduce bucurie celor care iubesc muzica din vremuri străvechi. Aromânii fârşeroţii sunt ultimii reprezentanţi ai polifoniei tradiţionale.

La această ediţie a festivalului, România este adusă în atenţia publicului ca destinaţie turistică. Institutul Cultural Român Bruxelles, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), organizează standul de prezentare al României, în spaţiul expoziţional la Palais des Beaux-Arts. 

,,Festivalul Balkan Trafik este cotat printre cele mai reuşite evenimente culturale din Bruxelles. Peste 7000 de spectatori şi 200 de artişti vor transforma cea mai prestigioasă instituţie de cultură din Belgia, BOZAR, într-un templu al  muzicii, dansului şi artelor spectacolului„, se anunţă în comunicatul prezentat pe pagina ICR Bruxelles.

Prezenţa artiştilor români este asigurată cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles, partener al Festivalul Balkan Trafik încă de la prima ediţie.

După participarea la Festivalul Balkan Trafik, maestrul Grigore Leşe va pregăti un eveniment dedicat unui moment important din calendarul popular: Rusaliile. Concertul său va fi susţinut în data 13 mai, la Ateneul Român din Bucureşti, şi va fi un recital inedit în care ecourile străvechi, îmbinate dibaci cu sonorităţile contemporane, vor aduce la viaţă cântece de sărbătoare şi de bucurie, la hotar de anotimpuri. În cadrul concertului, Grigore Leşe va fi acompaniat de Nicolae Licăreţ, la orgă şi de Ansamblul Archaeus dirijat de Liviu Dănceanu. 

Sursa: http://www.vinsieu.ro/, www.icr.ro

(Visited 141 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !