Malala Yousafzai, La Mulți Ani !

Astăzi, Malala împlinește astăzi 17 ani !

Malala Yousafzai s-a născut la 12 iulie 1997, în Mingora, Pakistan. Deși este doar un copil,  ea a devenit un avocat pentru educația fetelor. La data de 09 octombrie 2012, un om înarmat a împușcat-o pe Malala în cap, atunci când ea călătorea de la școală spre casă, împreună cu colegele ei. A supraviețuit, și a continuat să vorbească cu privire la importanța educației. Ea a fost nominalizată pentru Premiul Nobel pentru Pace în anul 2013, și din nou în anul 2014.

În cartea biografică, ,,Eu sunt Malala. Povestea fetei care a luptat pentru educație și a fost împușcată de talibani”, apărută  la Editura Polirom, Malala povestește despre ziua ei de naștere. Când a împlinit șaisprezece ani, Malala se afla la New York, unde urma să țină un discurs la ONU.

,, Asta este șansa ta, Malala, îmi spuneam. Nu erau decât 400 de oameni în sală, dar eu mi-am imaginat că erau milioane. Nu mi-am scris discursul gândindu-mă numai la delegații ONU, ci la toți oamenii din lume care au puterea de a face ceva. Voiam să ajut oamenii care trăiau în sărăcie, la copiii forțați să muncească și la cei care suferă din cauza terorismului sau a lipsei educației. În adâncul sufletului meu speram să ajung la toți copiii pe care cuvintele mele i-ar putea ajuta să-și adune curajul de a-și cere drepturile ”

,,Permiteți-ne să ne luăm cărțile și stilourile . Sunt cele mai puternice arme de care dispunem. Un copil, un profesor, o carte și un stilou por schimba lumea.”

La 17 ani, Malala este la fel de puternică și rămâne un exemplu pentru fetele de vârsta ei !

De ziua ei, anul acesta în 12 iulie am dăruit cărți în oraș, împreună cu copiii !

Malala îți urez multă sănătate și cât mai mulți susținători în lume pentru educație !

malala

(Visited 135 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !