Primul sărut al Andreei Esca și filmele ecranizate după cărțile lui Nicholas Sparks

Primul iubit, primul sărut nu se uită niciodată. Statisticile spun că  50% dintre oameni au parte de primul sărut înainte să împlinească 14 ani. Astăzi, pentru că este Ziua internațională a sărutului am recitit un capitol din cartea Andreei Esca – Ce-am făcut când am tăcut și am vizionat câteva filme realizate după ecranizarea cărților scrise de  autorul Nicholas Sparks.

Dacă Sorana este zen, acolo la Road GrandPrix, eu rămân aceeași ,,romantică incurabilă”, cum spune ea, aici la Mediaș. Savurând French Kiss Coffee cu căpșuni și așteptând să apună soarele pentru a  stabili ultimele detalii pentru săptămâna care va începe, am deschis cartea la pagina 52.

Andreea Esca își amintește de Cătălin, Daniel, Sergiu, Rusty, Răducioiu, însă nu ne dezvăluie numele primului ei iubit, deși îi dedică trei pagini din carte. Aceste pagini sunt și o lecție pentru tinerele care se aruncă în brațele primului băiat ce le ia de mână în curtea școlii și le urcă într-o mașină a cărei marcă  o cunosc mai repede decât numărul de telefon al celui ce o conduce.

Andreea, deși a fost îndrăgostită în adolescență de un băiat, în momentul în care acesta i-a cerut să se culce cu el, l-a părăsit pentru că ea credea că dragostea este mai presus de actul sexual.

,,Primul” în viața Andreei a fost prietenul ei  din liceu. Numărul de telefon și data lui  de naștere le va ține minte toată viața. A trăit alături de el multe emoții. Își amintește  locul în care a devenit femeie, dar și primul sărut care i-a dăruit încredere și forță.

Este important să știm că deciziile unei fete depind de educația primită acasă.

În cartea Ce-am făcut când am tăcut,  Andreea ne dezvăluie ceea ce i-a spus mama sa:

,, …mama mi-a zis că nu primul contează, ci ULTIMUL. Și de aici putem reîncepe discuția, fiindcă în cazul meu, ultimul a fost …primul: primul francez pe care l-am cunoscut.”

 andreea-esca-2-1

Andreea Esca şi primul francez, Alexandre Eram au sărbătorit cei 17 ani de când sunt împreună, la restaurant cu nişte prieteni. Cei doi au avut parte şi de tort, pe care au aşezat numărul 17, urmând ca la anul Andreea şi Alex să aniverseze… majoratul iubirii lor. Cum s-au cunoscut Andreea și Alexandre am aflat de pe pagina ProTV:

,,Andreea l-a ochit pe Alexandre la o petrecere, iar întâmplător, prietena ei, Lavinia, i-a spus că-l cunoaşte, că locuieşte pe aceeaşi stradă cu ea, şi că este managerul fabricii de confecţii unde PRO TV- ul îşi realiza sacourile pentru prezentatoare. I-a făcut cunoştinţa cu el, apoi interesată de chipeşul francez, Andreea a vizitat fabrica şi încet, încet au devenit un cuplu. După 3 ani de relaţie s-au căsătorit şi acum se bucură de doi copii minunaţi: Alexia si Aris.” 

,,Alex mă susţine enorm. Mă încurajează, mă ambiţionează, mă laudă şi mă critică. Este mereu alături de mine şi nu aş fi putut face multe dintre lucrurile pe care le fac acum, dacă nu era alături de mine. Îmi înţelege perfect profesia şi pasiunea pentru ea. Mă sfătuiesc cu el, îmi dă idei şi ştie cum şi când să mă felicite. Este un om minunat, pe care mă bucur că l-am întâlnit”, spune prezentatoarea Ştirilor PRO TV.

Un joc de cuvinte… și un joc al săruturilor îl aduce în atenția noastră de fiecare dată pe autorul Nicholas Sparks. Poveștile de dragoste imaginate de el sunt profunde, sincere și emoționante, numai bune de vizionat într-o zi în care sărbătorim Ziua internațională a sărutului.

WhitePeopleAlmostKissingBookCoversByNicholasSparks-84785

Urmăriți și voi cele mai frumoase momente din A Walk to Remember, The Notebook and Dear John.

(Visited 596 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !