La Mulți Ani, Malala !

Astăzi, la aniversarea celor 19 ani, Malala, tânăra pakistaneză, Laureată a Premiului Nobel pentru PACE,  care luptă pentru ca fetele să meargă la școală, se află în Kenya, pentru a vizita Dadaab, cea mai mare tabără de refugiați din lume. În fiecare an, de ziua ei, Malala a făcut o astfel de călătorie, pentru a întâlni fete care se luptă să meargă la școală și le-a ascultat povestea impresionantă.

Prima fată întâlnită în Dadaab a fost Rahma Hussein Noor, în vârstă de 19 ani, care a luptat mai mult decât ne putem imagina să meargă la școală.

1-uN545rLpwgFDTF5fid-2JQ

Rahma a venit la Dadaab la vârsta de 13 ani și nu a pus niciodată piciorul într-o sală de clasă. Ea a învățat din greu pentru a ajunge la zi cu materiile învățate de colegii ei și, în câțiva ani, a absolvit școala primară.

Rahma s-a înscris apoi într-o școală secundară în Dadaab. Dar, când familia sa întors în Somalia anul trecut, Rahma nu a putut găsi o altă școală pentru a urma cursurile.

După două luni de zile, tatăl ei a spus că educația ei a fost suficientă și a decis să o căsătorească cu un bărbat în vârstă de peste 50 de ani pe care Rahma nu l-a avut niciodată întâlnit.

Rahma s-a strecurat afară din casa ei și a fugit cu autobuzul timp de opt zile în lagărul de refugiați … acolo unde toți doresc să-și continue studiile.

Rahma nu este singură. Multe fete din Siria, Burundi, Afganistan, Pakistan și din întreaga lume au pierdut atât de mult și sunt nevoite să lupte pentru un drept pe care îl au deja – dreptul de a merge la școală.

Anul trecut, lumea a fost de acord să ofere 12 ani de învățământ pentru fiecare băiat și fată. Cu toate acestea, la un an de zile după efectuarea angajamentului ne confruntăm cu o criză globală, în care tot mai multe fete precum Rahma sunt expuse riscului de a pierde șansa de a merge la școală.

Nu putem permite fetelor ca Rahma să lupte singure, este mesajul Malalei. Este timpul să faci front comun cu aceste fete.  #YesAllGirls.

Astăzi, la aniversarea celor 19 ani, eu îți cer să stai cu mine și să lupți pentru fetele din întreaga lume, cărora li se refuză o educație. Nimic nu m-ar face mai mândră de ziua mea decât să știu că luptăm împreună.

Puteți dona și voi la acest LINK !

La Mulți Ani, Malala !

Vom lupta împreună cu tine pentru educația fetelor, așa cum am făcut-o și în alți ani !

Mai multe informații AICI !

 

 

(Visited 190 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment