Paris: Noaptea Literaturii în luna mai

În luna lui Florar, parizienii se vor bucura de o aventură literară ! Sâmbătă, 24 mai, începând cu ora 17.00 până la miezul nopţii, 18 autori din 18 ţări diferite se vor întâlni în cartierul Marais pentru a se bucura de Noaptea Literaturii

Noaptea europeană a literaturii este un proiect FICEP – EUNIC Paris, lansat în anul 2013 la iniţiativa Centrului Cultural Ceh.

De la 17:00 la 00:00, lecturile/interpretările vor avea loc încontinuu, reîncepând la fiecare oră (cu o ora de pauză între 20:00 si 21:00). Textele vor fi citite/interpretate de către actori, în prezenţa autorilor şi/sau a traducătorilor.

Institutul Cultural Român vă invită să-l (re)descoperiţi pe îndrăgitul autor de romane poliţiste, George Arion. Volumul său Cible Royale este primul roman politist român tradus în limba franceză (trad. Sylvain Audet).

Vor fi prezenţi autorul, George Arion, precum şi traducătorul său, Sylvain Audet, şi editoarea, Danielle Nees.
Selecţia de texte va fi interpretată de actorul Erick Boronat.

« Cible Royale » de George ARION

Traducere | Sylvain AUDET

An | 2014

Editura | Genèse Edition

În interpretarea lui Erick Boronat

Biografie| Romancier cunoscut în România, George Arion (n. 5 aprilie 1946Tecuci) este un autor de romane mystery & thriller român, poet, prozator, eseist, libretist și publicist. Este directorul editurii  Flacăra, preşedinte al Premiului Flacăra şi al Romanian Crime Writers Club. Îşi începe cariera în literatură în 1966, prin publicarea unor culegeri de poezie.  A fost caracterizat în momentul publicării primului său roman polițist, Atac în bibliotecă, în anul 1983, drept „un Raymond Chandler român” de către criticul literar Ovid S. Crohmălniceanu, el însuși autor de paraliteratură. Ziaristul și caricaturistul Octavian Andronic l-a numit „un San Antonio dâmbovițean”.

În cadrul Noptii Literaturii el va prezenta cartea Cible Royale (în limba română, Nesfârşita zi de ieri).

ICR Paris multumeşte Genèse Editions şi magazinului Yves Andrieux & Vincent Jalbert pentru că s-au asociat acestei aventuri literare !

Acest Proiect este realizat cu  sprijinul Ministerului Culturii şi al Comunicării din Franţa, Primăriei Parisului, Maison des écrivains et de la littérature si EUNIC Paris.

Surse: http://ro.wikipedia.org/, http://www.icr.ro/

(Visited 171 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment