„Răpită la 12 ani”…O carte dedicată tuturor victimelor

Numele ei este Sabinne, locuia într-un sătuc din Belgia. Au căutat-o 80 de zile, iar fotografia ei era afișată pe toate zidurile din țară și din străinătate.
Ultima oară a fost văzută în dimineața zilei de 28 mai 1996. Cartea despre povestea Sabinnei Dardenne a apărut în anul 2004, fiind tradusă în 13 limbi și lansată în 30 de țări. Editura ALLFA traduce cartea în anul 2009. 
La 12 ani, în timp ce mergea cu bicicleta spre școală, un monstru i-a smuls copilăria. După 80 de zile de captivitate, Sabinne a fost găsită și eliberată din mâinile pedofilului belgian Marc Dutroux. Împreună cu ea a fost găsită încă o supraviețuitoare, în timp ce alte patru cadavre erau îngropate în curte casei lui Dutroux. 
După opt ani de la tragicele evenimente care au îngrozit opinia publică belgiană și mondială, Sabinne scrie această carte – document a calvarului de violuri repetate și spaime. 
În această perioadă, în care vorbim de violența asupra femeii, recomand adolescentelor să citească această carte, împrumutând-o de la Colțul adolescentului, de la CIP – Biblionet. 
Este o poveste adevărată cutremurătoare, care te ajută să realizezi cât de importantă este iubirea celor din jur. Iubirea poate oferi libertatea. Ea a ajutat-o pe Sabinne să depășească blocajul care amenința să-i otrăvească pentru mult timp viața de femeie tânără.
(Visited 233 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !