The Spirit of Anne Frank Awards la Anne Frank Center USA

Anne Frank ar fi sărbători ziua ei de naștere la 12 iunie 2014, dacă ar fi supraviețuit Holocaustului. Ar fi împlinit 85 de ani. De ziua ei în fiecare an, Anne Frank Centrul SUA onorează memoria ei prin recunoașterea cetățenilor distinși și a tinerilor care fac o diferență în comunitățile din SUA, cu o ceremonie de cină de gală și Premiul numit The Spirit of Anne Frank Awards .

Anne Frank a fost doar unul dintre miile de copii evrei care stat ascunși în timpul Holocaustului.

În 12 iunieThe Spirit of Anne Frank Awards  va onora Copiii ascunși ai Holocaustului. Copiii evrei au murit într-un ritm mult mai mare decât adulții în Holocaust. Se estimează că doar 6-11% dintre copiii evrei care trăiesc în Europa, înainte de al doilea Război Mondial au supraviețuit, comparativ cu 33% dintre adulți. 

Mii de copii au supraviețuit negându-și identitatea lor ca evrei în locuințe cu familiile creștine sau organizațiile religioase. Alții s-au ascuns în mansarde, dulapuri, hambare sau în beciuri. Ei au trăit tot timpul în pericol și erau nevoiți să tacă. 

Anne Frank Center Statele Unite ale Americii este o galerie care utilizează viața și cuvintele lui Anne Frank pentru a explora efectele dezastruoase ale nedreptății  și prejudecăților. 

Printr-o expoziție permanentă despre  viața ei, precum și prin ecranele interactive, vizitatorii află mai multe despre lumea Annei și despre optimismul ei incredibil în ciuda haosului din jur. De asemenea, pe ecran sunt facsimile ale celebrului ei jurnal, fotografii de familie și alte artefacte din Holocaust. 

Una dintre modalitățile pentru a sprijini Anne Frank Center Statele Unite ale Americii este de a achiziționa o copie din Jurnalul Annei Frank, care a ajutat să schimbe lumea.

Mesajul său de curaj și speranță în fața adversității a ajuns la milioane de oameni. Jurnalul a fost tradus în peste 70 de limbi, cu peste 30 de milioane de exemplare vândute. Povestea Annei Frank este deosebit de semnificativă pentru tinerii de azi. 

În martie 1945, la nouă luni după ce a fost arestată, Anne Frank a murit de tifos la Bergen-Belsen. Ea avea doar cincisprezece ani.

Sursă: www. annefrank.com

(Visited 158 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !