Tata Crăciun și Budinca Malva în Africa de Sud

În perioada Sărbătorilor de iarnă vă recomand cea mai frumoasă carte despre Crăciun, apărută la Editura Nemira: ,,Enciclopedia Crăciunului” scrisă de autorul Gerry Bowler.

Vă invit la o călătorie în timp, cu sania magică a lui Moș Crăciun, pentru a asculta cântece care ne înveselesc și pentru a citi cele mai interesante articole despre daruri, tradiții, obiceiuri din această enciclopedie.

Sania se oprește din cauza căldurii. Ne uităm la termometru. Suntem la  30 de grade. Am aterizat  în Africa de Sud. Ne întrebăm cum sărbătoresc sud – africanii și ce anume pregătesc pentru masa de Crăciun ?

Autorul Gerry Bowler ne dezvăluie în cartea sa că ,,darurile sunt aduse de Tata Crăciun, pentru care copii își lasă la vedere ciorapii în seara de Ajun. Cina de Crăciun include în mod cert tradiționala budincă și pocnitorile, cu nelipsitele pălării de hârtie. În a doua zi de Crăciun, sud africanii oferă mici daruri curierilor sau gunoierilor.”

Crăciunul în Africa de Sud are loc în plină vară. În locul bradului, care nu creşte pe aceste meleaguri, şi-a făcut apariţia pomul din sârmă, o împletitură metalică ingenioasă, de forma unui con strălucitor. Globurile, sunt cusute cu margele colorate, în modele etnice cunoscute de africani de milenii. Şi tot din mărgele, sunt construite ghirlande de steluţe, clopoţei şi inimoare care împodobesc casa şi chiar pomii din grădină, pe tot parcursul lunii decembrie.

Crăciunul este o sărbătoare a familiei. Gospodinele gătesc multe salate din legume pentru a le servi împreună cu grătarul de oaie, intestinele împletite fripte pe jar și dovleceii.

Tortul de Crăciun, prăjitura tradițională este un amestec de fructe uscate, stafide, smochine şi curmale, legate într-un aluat de vanilie. Prăjitura se coace în luna noiembrie şi se umezeşte săptâmânal cu un pahar de votcă parfumată, pentru a se menţine fragedă până la sfârşitul anului.

Budinca Malva care se gătește de sărbători în Africa de Sud este preferata mea. Rețeta o recomand cu drag din cartea ,, Africa de Sud – preparate aromate, variate și exotice”, apărută la Naumann & Gobel Verlagsgesellschaft mbH, Germania.

Aveți nevoie de smântână, unt, zahăr, gem de caise, ou, praf de copt, lapte, făină, oțet, sare și puțină răbdare. Pentru a vă asigura că Tata Crăciun va veni cu multe daruri, puneți  lângă brad, o farfurie cu Budincă Malva !

Cu siguranță veți primi ce vă doriți de multă vreme !

Crăciun fericit și magic, oriunde vă aflați !

(Visited 552 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment