La CIP – Biblionet se poarta culoarea ROZ !

30 de adolescente din liceele medieșene s-au înscris în Campania „Biblioteca se implică în sănătatea adolescentelor” din cadrul Proiectului „Învăț să previn cancerul la sân” al Asociației „Mediașul pentru Cultură”. În Noaptea Bibliotecilor a avut loc prima lor întâlnire si au primit rechizite roz, broșuri, mostre de creme. Luni, 3 octombrie 2011 au împletit brățări roz, și-au pus în piept fundița, simbolul Stop cancer la sân și au scris o dorință pe care au închis-o într-un plic. Dacă brățara lor se va rupe, fără voia lor, dorința se va îndeplini!

Campania ”Biblioteca se implica in sanatatea adolescentelor” , inițiată de către Direcția pentru Cultură, este susținută de AVON și Contrast Decor, iar doamnele și tinerele prezente aseară la Bibliotecă au primit mesajul transmis de AVON – ”Mergi la control, află că esti bine” – Lupta împotriva cancerului la sân începe cu prevenirea bolii și consultul periodic .

Octombrie este de un sfert de secol luna dedicată luptei împotriva cancerului la sân. Fundița roz a devenit astfel simbolul efortului făcut de comunitate, de medicii, personalul medical, specialiștii, cercetătorii, studenții și voluntarii din întreaga lume care își adună forțele ca să găsească metode de a învinge boala. Adolescentele selectate pentru promovarea acestei campanii se vor întâlni timp de 3 luni, la seminarii, vor prelucra un film de conștientizare a unei vieți sănătoase și vor personaliza afișe pentru fiecare liceu.

(Visited 191 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment