12 seri până la Festivalul Mediaş, cetate seculară

A trecut 1 Decembrie şi scriu din nou despre folk.
Amintiri…
Despre cine oare? Ghiciţi?
1 Decembrie, patriotism, folk, chitară, bucurie !
Un răspuns cu tricolor: Ioan Ivan – Motto !

Prima dată, după mulţi ani, l-am ascultat cântând la Concursul” Mediaş Blog Awards”, în bibliotecă !
Ce poate fi mai frumos decât să asculţi muzică folk, printre cărţi şi alături de prieteni ?
Toamna devii romantică, când frunzele se desprind uşor de povestea lor de iubire şi coboară pe pământ pentru a compune ultimele scrisori de dor, ştiind că va veni iarna.
Piesa care m-a determinat să ascult sâmbăta seara, muzică folk, a fost ”Va veni iarna”, interpretată de Nelu Ivan.

Festivalul ”Mediaş, cetate seculară” mi-a adus aminte de anii tinereţii petrecuţi la Clubul Tineretului, apoi la Casa Schuller, când în aceste săli de spectacol erau în jur de 100 de oameni care iubeau muzica folk. Atmosfera te fascina şi vorbeai despre acest eveniment, mult timp. Nu exista Facebook sau internet să găseşti piesele interpretate şi ascultam cu interes Radio Cluj, sperând că va veni şi o melodie folk cunoscută de la ”Cetate seculară”. Şi ascultam cât puteam de tare, pentru că nu stăteam la bloc, să mă tem de comentariile vecinilor ! 🙂

Anul acesta este ediţia cu numărul XXIX. Doamne, câţi ani au trecut de când prin inima mea s-au contopit muzica latino-americană cu cea clasică şi apoi cu cea rock !

Ioan Ivan. Dincolo de aparenţe, dincolo de politică şi încercări de a schimba lumea, pentru mine este omul cu chitara magică. Omul care s-a transformat în aceşti ani extraordinar de mult, omul care aduce ploaia muzicală sau primii fulgi sub formă de cheia sol.

Ioan Ivan alături de grupul Motto va fi o altă poveste, când ne vom bucura !

Un gând la miezul nopţii şi o dedicaţie pentru festival. Nu voi uita să aprind bricheta !

Niciodată în iubire să nu dai tot ce ai!”

401179_228626310602859_1892852666_n

(Visited 229 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !