14 seri până la Festivalul ”Mediaş, cetate seculară”

Primul pas…
Amintiri de toamnă târzie. Dimineaţa pe Dunăre. Ceaţă şi pescăruşi. Primele acorduri la chitară învăţate de la Teo. Bucurie.
Şedinţă foto şi multe zâmbete. Cuvinte puţine şi un drum lung.
Cânt oare folk ?
Hei !
Nici chiar aşa !

Şi totuşi…La un post de radio aud şoptit o întrebare: ”Ce să-ţi aduc, iubito, de pe mare?”
”Un răsărit de soare”, răspund repede. Dar, nu mă aude decât vântul.

Caut din nou pe youtube, după titlul piesei ascultate şi îi descopăr pe Poesis din Constanţa.
Mă fac mică de tot, când îmi dau seama că de pe mare, vine ”Furtuna” şi ”Luna s-a încins c-un cerc”. Marius Baţu şi Eugen Baboi vor o fată ”Imperfectă”, aşa că trebuie să fiu atentă cum voi realiza un scurt interviu cu ei !

Poesis …răscolesc printre amintiri.

Aveam o colegă în liceu, îndrăgostită de Beatles, Celelate cuvinte şi …Poesis. Nu înţelegeam prea mult această muzică, dar îmi plăceau versurile şi plângeam de fiecare dată când ucideau cu praştia, vrăbiile, mereu altele. Off. Poesis. Triste amintiri. Nu-mi imaginam că sunteţi un grup cu o carieră de 35 de ani. Ce trec anii !

Al treilea album l-aţi lansat anul acesta, în luna aprilie şi se numeşte ”Creanga de aur”. Voi spuneţi că este ”folk curat”.
Da!

Acum sunt sigură.

Pe scena Festivalului ”Mediaş, cetate seculară” veţi lumina cu o Creangă de aur şi veţi îndeplini dorinţele noastre, asemeni unor magicieni ai folk-ului.
Ultima piesă din concert sper să fie ”Alb”. Voi lua bricheta cu mine şi o voi aprinde !
Vă mulţumesc anticipat şi vă aştept pe scena Sălii Traube !

(Visited 213 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

2 comments

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !