Implică-te și donează păr copilașilor la Chloe Salon din Medias

Unul din proiectele in care s-a implicat recent echipa Chloe Salon este “Doneaza par copilasilor” (pe scurt, DPC), un proiect initiat de catre Societatea Studentilor Medicinisti Iasi in plan national, dupa un model britanic.

 

Ce este DPC?

 

Aceasta initiativa presupune incurajarea donatiilor de par natural, din care sa fie confectionate peruci, ce vor fi oferite copilasilor bolnavi de cancer, care si-au pierdut parul in urma tratamentelor, pentru ca acestia sa nu se simta “diferiti” atunci cand se afla in cadrul unui colectiv.

Cine poate dona par?

Orice persoana poate dona par pentru realizarea perucilor, procesul de selectie putandu-se efectua fie in cadrul saloanelor partenere, fie chiar la domiciliu. Pentru ca parul sa fie selectionat, trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

– parul trebuie sa aiba o culoare naturala, nu una artificiala ( de exemplu verde sau albastru)

– parul poate fi drept, ondulat, carliontat sau vopsit (atata timp cat este o culoare naturala)

– cea mai scurta suvita de par (neimpletita) trebuie sa aiba minim 17 cm lungime

 

– se pot dona si codite care au fost sectionate cu mult timp in urma, cu conditia ca acestea sa fi fost pastrate in conditii bune

– NU se accepta extensiile, dredurile sau parul tip afro

 

Cum se sectioneaza parul?

Pentru ca parul sa fie sectionat, trebuie urmati anumiti pasi, indiferent ca procesul de sectionare se realizeaza la salon sau acasa:

 

1. parul trebuie spalat si uscat bine

2. se prinde cu un elastic sus, se impleteste parul, iar apoi se prinde cu un elastic jos

3. se sectioneaza deasupra elasticului de sus

4. parul se depoziteaza apoi intr-o punga sigilabila curata, sau intr-o punguta normala, care se poate innoda

 

Foarte important!

 

Daca doriti sa va implicati in acest proiect si sa donati parul pentru copilasii bolnavi, puteti apela la oricare din saloanele partenere, care ofera si un discount pentru voluntarii DPC. In cazul in care aveti o codita deja sectionata, puteti lua legatura cu persoana de contact DPC din orasul vostru, sau puteti preda codita la salonul partener, in acest caz la Chloe Salon.

 

Toate donatiile de par vor ajunge la Galati, unde Stela Chiriloiu, fondatoarea site-ului peruci.ro va confectiona manual perucile. Costul unei peruci variaza intre 600 si 1400 lei, de aceea in cadrul acestei campanii este organizata si o strangere de fonduri. Perucile vor fi distribuite gratuit prin intermediul Asociatiei Little People.

 

Mai mult informatii despre aceasta campanie, lista saloanelor partenere si conturile DPC in care se pot face donatii in bani pot fi gasite pe pagina de facebook a proiectului DPC.

Asadar, daca doriti sa donati par pentru acest proiect special si intruniti toate conditiile impuse pentru ca parul sa fie selectat, sunteti asteptati la Chloe Salon, salon partener in campania DPC. Impreuna, putem infrumuseta viata acestor copilasi!

 

Sursa foto: logo DPC/   https://www.facebook.com/doneazaparcopilasilor

(Visited 304 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !