Voluntarii se implică în Lanţul PRO VOLUNTARIAT


Primăria Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport,Turism şi Tineret, se alătură acţiunilor care au loc la nivel european în 2011, anul european al voluntariatului. Primul pas a fost lansarea Centrului de voluntariat Mediaş, iar ca prim obiectiv acest centru îşi propune organizarea unor acţiuni în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului care se va desfăşura în perioada 9-15 mai 2011.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului, aflată la cea de a-X-a ediţie, reuneşte într-o săptămână din fiecare an un portofoliu de sute de activităţi diverse de voluntariat, în numeroase comunităţi din ţară. În municipiul Mediaş se vor organiza patru activităţi dedicate voluntariatului şi anume:

  • Lanţ uman cu tema „Fii voluntar pentru Mediaş” – la această acţiune sunt aşteptaţi peste 200 de elevi aparţinând instituţiilor de învăţământ medieşene. Elevii vor purta afişe cu mesaje pro-voluntariat şi vor înconjura parcul din Piaţa Regele Ferdinand. Data desfăşurării – 9/5/2011.
  • Campanie de ecologizare a zonei Izvorul Dorului. Data desfăşurării- 11/05/2011.
  • Îndeplinim dorinţe! Elevii vor strânge şi vor face donaţii de cărţi, jucării, dulciuri copiilor cu probleme sociale. Data desfăşurării – 12/05/2011.
  • Concurs de sloganuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi concurs de „Creaţie vestimentară din materiale reciclabile„. Aceste concursuri se adresează doar voluntarilor înscrişi în baza de date a Centrului de Voluntariat Mediaş. Data desfăşurării: 13/05/2011.

Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură ” este partener în cadrul acestor evenimente.

Voluntarii au realizat pe carton un desen care să-i reprezinte, cu mesajul „Fii şi Tu ca NOI !” şi au participat alături de elevi din instituţiile de învăţământ din Mediaş la organizarea unui Lanţ uman cu tema: „Fii voluntar pentru Mediaş !”

Au strâns 100 de cărţi , jucării şi caiete împreună cu elevii Şcolii cu clasele I – VIII nr. 4, înv. Tatiana Albu, pentru copiii ce provin din mediul defavorizat, în campania „Îndeplinim dorinţe !” Acestea vor fi donate de către voluntari unui număr de 30 de copii din Mediaş.

La Concursurile de sloganuri şi creaţie vestimentară vor participa 10 voluntari ai Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură”.

(Visited 1.153 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !