Din 1 ianuarie 2016 abordează Dieta Dukan și un stil de viață sănătos cu multă mișcare !

M-am gândit să scriu un articol pentru persoanele care doresc să arate bine de 8 Martie și să înceapă un stil de viață sănătos ! Toată lumea știe că de sărbători ne răsfățăm cu prăjituri, turtă dulce, sarmale și alte mâncăruri care nu fac decât să ne aducă câteva kilograme în plus. Cum să refuzi să te bucuri de turta mea dulce, cu miere multă și scorțișoară, după ce am stat în bucătărie 4 ore ? 🙂

Vă recomand să beneficiați de o evaluare de sănătate gratuită, să vă faceți măsurătorile și să vă urcați pe cântar, în dimineața de 1 ianuarie 2016.

images (1)  images (2)

Până atunci, dacă veți articolul vă invit să vă încărcați  frigiderul cu proteine, pentru că prima etapă a Dietei Dukan este: Etapa de Atac. Puteți consuma carne de vită, de vițel sau de porc doar pe grill, ficat de pui sau de vițel, pește de tot felul, dar nu în ulei, piept de pui pe grill,  între 3 – 4 ouă cu gălbenuș pe săptămână,  un litru si jumătate minimum de apă este obligatoriu și  o lingură și jumătate de tărâțe de ovăz pe zi.

Câte proteine trebuie să consumați? Cel puţin 1 gram de proteine pe kg/corp. Dacă aveți 1,60 metri și 65 de kilograme, trebuie să consumați 65 de grame de proteine pe zi.

Aici găsiți și un tabel care vă indică cantitatea de proteine din alimente. Mai aveți timp să vă faceți un meniu și un plan, pentru că în prima zi a anului mai sunteți tentați să gustați din șampanie sau icre cu multă lămâie și pâine.

Pe blogul Cristinei Pană găsiți multe rețete și idei pentru un stil de viață sănătos, însă toate la momentul potrivit.

Pe site-ul http://dietadukan.ro/  este un forum de discuții pentru cei care țin această dietă și de asemenea multe informații. Eu voi ține un jurnal pe blog cu tot ce voi mânca, pe ore !  🙂 Adio, turtă dulce !

Vă pot ajuta cu sfaturi și evaluări gratuite de sănătate. Lăsați doar un comentariu la această postare și voi lua legătura cu voi ! Cine începe împreună cu mine ?

Vă postez un grafic și un tabel să vă faceți o idee până vine ziua cea mare: 1 ianuarie 2016 ! Pentru a vă documenta în aceste zile vă recomand să dați click pe fiecare link din această postare.

courbes_generator nova-versao-da-dieta-dukan-tabela-cardapio

Iată etapele în Dieta Dukan ! 

Dieta Dukan este compusă din patru etape succesive, fiecare la fel de importantă care trebuie urmate cu exactitate absolută.

Prima etapă a Dietei Dukan: Etapa de Atac

Doctorul Dukan a numit aceasta primă fază a planului “etapa de atac” deoarece constă în începerea războiului împotriva acelor kilograme care nu vor sa dispară. In această fază se vor consuma doar proteine.

A doua etapă a Dietei Dukan: Etapa de croazieră

In perioada de croazieră se alternează zile de regim cu doar proteine cu zile în care se consuma proteine + legume.

A treia etapă a Dietei Dukan: Etapa de consolidare

Doctorul Dukan se referă la aceasta perioadă ca și perioada de cea mai înaltă vulnerabilitate a regimului. In aceste zile corpul are tendința de a pune la loc kilogramele pierdute cu extremă ușurință. Etapa de consolidare durează fix 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut în decursul dietei.

A patra și ultima etapă a Dietei Dukan: Etapa de stabilizare definitivă

Dupa 25 de ani de studii, Doctorul Dukan a determinat că avem nevoie de un plan global de slăbire care asigură nu doar pierderea kilogramelor, ci menținerea greutății pentru tot restul vieții. În aceasta constă etapa definitivă de stabilizare. Stabilizarea se bazează pe trei măsuri simple dar, ca și restul măsurilor dietei Dukan, indispensabile.

Aceste trei măsuri sunt cele de mai jos.

Reguli de bază în stabilizarea definitivă
– O zi pe săptămână, joia, va fi pentru tot restul vieții o zi de „atac”. Adică în acea zi veți mânca doar proteine pure, exact ca și în perioada de atac;
– Abandonarea ascensoarelor în favoarea mersului pe scări;
– 3 linguri de tărâțe de ovăz pe zi

Nu este greu, dacă ținem această dietă împreună !

Atenție ! Nu mâncați în Noaptea de Revelion, ca și cum nu veți mai vedea mâncare niciodată mâncăruri alese ! :)))

(Visited 848 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !