Recomandarile Sofiei: Evenimente on-line: 1 -7 februarie 2021

În această perioadă, tot mai multe evenimente sunt organizate în mediul on-line. De multe ori nu reușim să le parcurgem pe toate, pentru că nu le-am notat în agendă.

De aceea, m-am gândit să le aduc mai aproape de voi și să vă recomand în fiecare duminică, evenimentele care se vor desfășura în săptămâna următoare, evenimente care îmi plac mie cel mai mult, pe care le consider utile și care îmi dau o stare de împlinire și de bucurie.

1 februarie 2021, ora 11.00

Începem săptămâna împreună cu I.L. Caragiale. În 1 februarie, de la ora 11.00, Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte organizează „L-am luat pe Caragiale cu noi … în online!”

Evenimentul este prezentat pe platforma zoom și este gratuit. Puteți accesa acest link . În programul dedicat zilei de naştere a marelui dramaturg pe lângă scenete și expoziția de desene veți avea parte de Concursul de recunoaștere a personajelor: Cărți poștale de la domnul Goe.

Vor participa cadre didactice şi elevi ai Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, însă evenimentul este deschis publicului care este interesat de această temă.

2 februarie 2021, ora 19.00

Al doilea eveniment este cel organizat de Anca Maria Baniță: 6 pasi cheie pentru un Brand Personal care îți aduce clienți și libertatea de a lucra cât și cu cine vrei – webinar gratuit cu Anca Baniță.

Cine nu a auzit până acum de Campania Let’s do it, România? Ei bine, Anca Maria Baniță este Co-initiator & Doer la Let’s Do It, Romania și un exemplu pentru mine și pentru prietenii mei.

Indiferent de cum te simți când te gândești la ideea de a te promova mai mult pe tine și ceea ce oferi, Anca Maria Baniță te așteaptă la un nou webinar gratuit, care să te ajute să îți conturezi un brand personal în 6 pași simpli.

Click aici să îți rezervi locul: >>www.ancabanita.com/webinar<<

M-am înscris și eu. Deci, ne vedem la webinar !

3 februarie, ora 19.30

De Paris mă leagă multe amintiri și chiar dacă nu am petrecut diminețile la această cafenea, vă invit să achiziționați acest volum, înainte de a fi lansat: Ismail Kadare – Dimineți la Café Rostand.

Va fi palpitant să participați la eveniment și să fiți deja îndrăgostiți de personajele din carte. Pentru că, ce provocare poate fi mai mare pentru voi, decât să citiți despre Paris, în luna februarie, luna dedicată iubirii ?

Dacă aveți card de fidelitate la libris.ro, beneficiați de reducerea de 10%.

Editura Humanitas vă invită să vizionați lansarea volumului Dimineți la Café Rostand de Ismail Kadare, o declarație de iubire a scriitorul față de Paris: Parisul visat în anii tinereții – la Tirana sau la Moscova – și Parisul real, unde a creat o mare parte a operei sale.

Participă: Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Simona Preda, critic literar, Cătălin Striblea, jurnalist și Marius Dobrescu, traducătorul volumului și al romanelor lui Ismail Kadare în limba română. Moderator: Denisa Comanescu, directoarea Editurii Humanitas Fiction.

Evenimentul va fi difuzat pe pagina de Facebook – Humanitas Fiction – și pe #HumanitasYouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrările audio vor fi ulterior disponibile pe #HumanitasSoundcloud: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.

4 februarie 2021

,,Din 4 februarie …de Ziua Mondială împotriva cancerului…ROZ nu mai este o culoare, devine o atitudine: Răbdare. Optimism. Zâmbet. Asociația Roz demarează în 4 februarie 2021 prima campanie a ong-ului: va asigura pentru pacienții oncologici sprijin psihologic susținut de terapeuți profesioniști, terapia fiind o cârjă extrem de importantă pentru un om care trece prin această experiență.

Totodată, în 4 februarie înainte de vizionarea filmului ,,Care dintre noi” de la ora 19.00, Chris Simion Mercurian va fi alături de Delia Grigoroiu (Președinte Asociația Roz) și Cosmina Grigore (Președinte Asociatia Imunis) într-o discuție cu obloanele deschise. Toate au trecut prin același diagnostic, sunt în etape diferite și vor împărtăși cu alte femei, secretele acestei reușite. Sunteți așteptate cu întrebări. Să fie dialog !

5 februarie 2021, ora 21.00

O seară dedicată poeziei: „Reduta Poetică” Brașov, 2021, r. Robert Elekes
15+

„Reduta Poetică” este un spectacol de poezie înscenat și înregistrat în Centrul Cultural Reduta, care vrea să scoată la iveală atât textual, cât și vizual creativitatea, versatilitatea și vitalitatea poeziei brașovene contemporane. Spectacolul cuprinde lecturile a 10 poeți și poete de talie locală, națională și internațională care trăiesc și scriu în Brașov. Curatorul proiectului și regizorul spectacolului este poetul și lectorul universitar brașovean Robert Gabriel Elekes. Înregistrarea și editarea materialului video este realizată de artista vizuală brașoveană Orsolya Bálint.
Participă cu lecturi: Amalia Comănescu, Romulus Bucur, Vlad Drăgoi, Mihai Ignat, Ioana Zenaida Rotariu, Bogdan Coșa, Dumitru Fanfarov, Mihail Vakulovski, Denisa Păun, Dósa Andrei.
Afișul este realizat de Roxana Târziu.
Nu ratați întâlnirea on-line în care îl veți descoperi alături de ceilați poeți implicați în acest proiect, pe Mihail Vakulovski, autorul cărții ,,Tata mă citește și după moarte” apărută la Editura Humanitas, în anul 2020. Este o carte despre copilărie și despre o lume în care tatăl e o figură importantă. Mihail Vakulovski este blogger, eseist, scriitor, om de cultură, librar în Brașov. Pe scenă va recita ,,înconjurat de stingătoare, ca să nu ia sala foc, de atâta poezie”, spune curatorul proiectului și regizorul spectacolului, Robert Gabriel Elekes.
Despre cărți, a scris un articol în Dilema veche. Mi-a plăcut foarte mult, așa că vi-l împărtășesc și vă invit la o seară de poezie, filmată pe scena Centrului Cultural Reduta, în vreme de pandemie.
,,Deşi am mizat pe Internet şi am făcut prima revistă web de cultură de limbă română, Tiuk, prefer şi acum să citesc cărţi în varianta tradiţională, hîrtioasă, nu pdf-uri sau eBook-uri. Tata zicea că el se luptă cu cărţile, căci după ce citea el o carte chiar se vedea pe acea carte că cineva s-a luptat cu ea. Eu sînt foarte delicat cu obiectul carte, dar şi mie îmi place să-mi însemnez pe margine cu creionul simplu şi-s foarte bucuros dacă la sfîrşitul cărţii rămîn cîteva pagini albe, pentru însemnări. Împrumut cărţi şi prietenilor, şi (aproape) necunoscuţilor, chiar dacă uneori nu le mai văd înapoi, deşi sînt cărţi cu autografe sau cu însemnările mele (din păcate, ştiu exact la cine-s acele cărţi).
Îmi plac mult şi audiobook-urile, merg pe jos spre serviciu şi înapoi spre casă ascultînd audiobook-uri, nu muzică, majoritatea în rusă, dar şi Humanitas Multimedia are audiobook-uri minunate, citite ori de autori, ori de super-actori – pe astea le ascultăm în maşină, cînd mergem la drum lung, cum a fost călătoria recentă în Delta Dunării sau cînd mergem spre casă, în Antoneştiul copilăriei, şi înapoi acasă, la Braşov, unde de mult nu mai avem loc de cărţi – nici la balcon, nici în hol, nici în dormitor. Într-o zi am făcut poze cărţilor pe care vreau să le citesc (nu pentru Facebook, pentru mine, le am într-un folder pe laptop şi cînd citesc cartea şterg poza) – la un moment dat mi-a venit să plîng, am citit toată viaţa şi mai am de citit foaaaaaarte multe cărţi… Asta îmi aminteşte de-o vorbă de-a lu’ bunicu’: „Omul cît trăieşte învaţă şi tot prost moare”.

6 februarie 2021, ora 10.00

Vă recomand un eveniment deosebit, pentru că mai sunt încă locuri disponibile: De ce convingerile afirmative despre bani nu functionează uneori? Un webinar care va dura două ore și patruzeci si cinci de minute și care este susținut de Alexandra Cristina Baniță, autoarea cărții Creșterea Vibrației Banilor- Drumul de la identitate la ființă.

Vei găsi această carte fie la Galeria Creativ din Brașov, fie pe Emag. Am cumpărat-o, am citit primele capitole și tot ce vă pot spune până acum despre carte este că atunci când începi să o citești, fă-ți timp pentru citit, scris, notat pe hârtiuțe colorate. Nu este o carte pe care să o lași din mână. Chiar dacă m-am oprit din citit, o vei relua și îmi voi dedica acele ore, doar pentru a învăța și doar pentru a crește vibrația banilor. Este o carte despre schimbare.

Tot despre schimbare este și acest webinar. Înainte de a te înscrie, citește condițiile.

ATENȚIE! Acest eveniment este creat din energie feminină pentru femei, nu este un eveniment pentru bărbați.
Și mai adaug încă o dată, link-ul pentru eveniment: Click aici.
Mesajul Alexandrei pe pagina de Facebook începe așa:
,,Minunată femeie,
✨

Dacă dorești să îți creezi o viață conștientă în care abundența să curgă cu ușurință în viața ta, te invit cu drag la evenimentul : De ce convingerile afirmative despre bani nu functioneză uneori?

✨

În cadrul evenimentului vor participa zeci de femei de peste tot din lume, femei care doresc să afle cum să închidă fisurile create în spațiul de abundență și cum să treacă la un alt nivel de conștientizare.

✨

Te aștept cu drag să înlăturam aceste fisuri. Vom face o meditație foarte puternică și recomand femeilor însărcinate sau care au probleme cu tensiunea să nu participe la meditatie.

O săptămană plină de abundență îți doresc!
7 februarie 2021 va fi o zi dedicată filmului și plimbărilor în aer liber.
Vă recomand un film relaxant, la care zâmbești, fără să vrei.
În timp ce mama ei e plecată, o adolescentă părăsește comunitatea de hipioți în care locuiește pentru a-și găsi tatăl, pornind într-o aventură care îi va schimba viața.
Descoperă magia și vizitează Castelul de lut, Valea zânelor. Nu vei regreta !
Castelul de Lut de pe Valea Zanelor Sibiu Romania

O săptămână bogată vă doresc și nu ezitați să distribuiți evenimentele la care participați.

Dacă v-au plăcut Recomandările Sofiei vă invit la o nouă întâlnire on-line

Îmbrățișări !

(Visited 178 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !