Festivalul transilvănean al cărții se va desfășura la Richiș în luna septembrie

Transilvania deține o pleiadă bogată de autori, fie ei germani, maghiari sau români. Această regiune a fost sursă de inspirație și pentru scriitură de primă clasă din lumea anglo-saxonă, de la Bram Stoker la Paddy Leigh Fermor, William Blacker și mulți alții.

Gazdele festivalului sunt trei sate locuite cândva de comunități săsești, ce sunt în zilele noastre de un amestec etnic care oglindește Transilvania de astăzi. Aflate la picioarele Carpaților, satele Richiș, Biertan și Copșa Mare își păstrează ființa de odinioară, înconjurate de peisajul rural și de comunitățile ce au inspirat și continuă să inspire literatură de bună calitate.

Obiectivul principal al acestui festival va fi în aceeași măsură să aducă autorii în fața unui nou public și să prezinte frumusețea acestei regiuni care le-a format opera. Spre deosebire de alte festivaluri de carte, acesta oferă ocazia tuturor participanților să se lase absorbiți de țara care a fost obiectul atâtor opere literare, într-unul din ultimele peisaje mărețe ale Europei.

12985463_987171501318568_6578983406989572996_n

Veniți alături de cei care au scris despre Transilvania vorbind și explorând în Transilvania !

Înconjurați de păduri de stejar și de fag și de liniștea ultimului peisaj medieval din Europa, autori și public deopotrivă vor avea o ocazie unică de a purta discuții și a descoperi frumoasele sate săsești Copșa Mare, Biertan și Richiș, acesta din urmă fiind și gazda festivalului. Cele trei sate sunt legate de un drum îngust de-a lungul văii dintre dealurile line și terasele cu vii.

Festivalul Transilvănean al Cărții este unic prin ce ne oferă. Plasat în decorul unic al Transilvaniei rurale aduce împreună scriitori care au fost inspirați de către peisajele, oamenii și istoria acestei minunate zone.

Ediția din 2016 a Festivalul Transilvănean al Cărții se va desfășura din nou în satul Richiș, oaspeții vor fi cazați în zonă, inclusiv în vechile sate săsești Biertan, Copșa Mare și Alma Vii, fiecare având propria biserica fortificată.

Următorii autori și-au confirmat participarea:

Anouk Markovits, autor ‘I am Forbidden

Alan Ogden, autor ‘Winds of Sorrow

Bronwen Riley, autor ‘Transylvania

Jonathan Levi, autor ‘Septimania

Stephen Watts si Claudiu Komartin, poeti, isi traduc opera unul celuilalt

Bob Gibbons, botanist si autor

John Wyse Jackson, autor si fondator al Zozimus Bookshop, care va vorbi despre Walter Starkie

Dragos Lumpan, despre Transhumanta

Mike Ormsby, autor ‘Never Mind the Balkans, Here’s Romania

Simon Fenwick, autor, va vorbi despre Joan Leigh Fermor

Bernard Wasserstein, autor ‘On The Eve’

Norman Stone, istoric si autor

Julie Dawson, va prezenta Sinagoga din Medias

Zsuzsa Szebeni, va vorbi despre design-urile lui Banffy

 

Biletul pentru o zi costa 100 lei și include participarea la toate discuțiile, prânzul și participarea la concerte. Excursiile se vor plăti separat.

Pentru informații și rezervări:

Centrul de informare turistică Richiș. (0040) 0269 258 585

Pentru festival, 8-11 septembrie, din afara României:

Reality and Beyond Ltd 0044 1285 750 358/888
email: [email protected]

 

Pentru pensiuni și transfer de la/către aeroporturi sau gări:

Geanina Diaconescu, Liberty International, Bucharest, Romania
email: [email protected]

 

Pentru zboruri:

Mike Morton
email: [email protected]

 

 

(Visited 220 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment