Mână în mână cu fericirea …o adevărată pledoarie pentru frumusețe !

Evenimentul ,,Ești frumoasă. O inițiativă mână în mână cu fericirea !” a reunit în data de 5 decembrie, de la ora 14.00, aproximativ 30 de doamne în Sala de conferințe Traube Hotel & Restaurant și a fost o adevărată pledoarie pentru frumusețe.

Gazdele au fost Andreea Marian și Ina Lupu, iar expertele în domeniile estetică, arta machiajului și hairstyling se numesc: Ana Maria Ciobanu de la Maison de Beaute din Sibiu, Marcela Roșca de la Josephine și Claudia Bilka de la Kendra din Mediaș. Nu au lipsit informațiile despre produsele naturiste primite de la Corina Fodor – Ecolife și exercițiile de îngrijire corporală primite de la Ruxi Stroia Aerobic.

Timp de 3 ore am simțit că suntem mână în mână cu fericirea și cu…eleganța !

Totul a început într-0 atmosferă de sărbătoare, cu aromă de cafea și dulciuri de la Cofetăria Friandise.

Ana Maria Ciobanu de la Maison de Beauté din Sibiu ne-a dezvăluit câteva secrete pentru a fi mai frumoase și pentru a avea un ten sănătos. În primul rând trebuie să știm ce fel de ten avem. Acest lucru îl putem afla cel mai bine de la un expert în domeniu, care ne poate recomanda și ce fel de creme să folosim. Suntem tentante de toate ofertele de creme din cataloagele cu produse cosmetice, însă de multe ori nu le alegem pe cele potrivite vârstei sau tenului nostru. Un expert, pentru a da vârsta unei femei se uită la mâini, gât și dantură. De aceea, trebuie să avem mare grijă cum le îngrijim și cum le tratăm. Trebuie să mâncăm mai puține dulciuri și să ținem cont că anticoncepționalele și antibioticele influențează frumusețea pielii. O cremă bună este cea folosită timp de 30 de zile, cu factor de protecție, deoarece soarele îmbătrânește tenul. Este important să ne menținem elasticitatea pielii, să beneficiem de tratamente cosmetice, atât home made, cât și în saloanele de estetică. Ana Maria Ciobanu a recomandat pentru femeile peste 40 de ani, cremele Anei Aslan și  cremele cu apă termală de la Avène, indiferent de vârstă. 

Marcela Roșca de la Josephine a făcut o demostrație de machiaj de zi, iar una dintre doamnele din sală, s-a oferit ca model. Marcela a vorbit despre importanța demachierii atât seara, cât și dimineața, chiar dacă nu am folosit produse cosmetice. Un machiaj de zi este realizat în jur de 10- 15 minute, în funcție de timpul pe care fiecare doamnă îl are la dispoziție. Au fost diverse recomandări. Cum să alegi un fond de ten și cum să-l aplici, ce să conțină trusa cu produse cosmetice și ce culori să alegem pentru un machiaj de zi. Nu trebuie să uităm de genele false pentru doamnele care lăcrimează de la rimel și ne-a învățat cum să aplicăm mai ușor rimelul pe gene. Produsele recomandate pentru un machiaj frumos sunt cele de la Max Factor, având un preț accesibil pentru toate doamnele.

Claudia Bilka de la Kendra a făcut o demonstrație și a realizat o coafură rapidă unei doamne din sală. A vorbit despre alegerea șamponului în funcție de tipul de păr, despre importanța spălării părului de două ori cu șampon, despre aplicarea măștilor hidratante și despre utilizarea plăcii pentru întinderea părului. Pentru că părul ne cade toamna și primăvara este necesară folosirea fiolelor care se aplică pe scalp, după spălare. Un păr degradat nu se mai poate trata, oricât de mult am dori să facem acest lucru,de aceea el trebuie tăiat. Recomandă produsele Wella și ne anunță că în anul 2016, se poartă părul vopsit în roșu !

Corina Fodor – Ecolife a venit cu sfaturi despre o alimentație sănătoasă și despre cât de importantă este detoxifierea. Este indicat să mâncăm la ore fixe, să bem doi litri de apă pe zi și să consumăm lipide la micul dejun. Lipidele sunt sursa primară de energie, care generează până la 70% din totalul de energie în condiții de repaus. Raportat la greutatea corporală, se recomandă consumarea a 1,2-1,5 g/kgcorp/zi. Lipidele de origine vegetală se regăsesc în alune, nuci, migdale, seminte de floarea soarelui și dovleac, măsline, soia și porumb. Corina a mai vorbit despre măștile cu ulei de argan și cocos pentru păr, despre curajul de a face schimbări și cât de important este să faci un lucru care îți place, doar pentru tine.

Ruxi Stroia – Aerobic a prezentat câteva mișcări, pentru a da tonus musculaturii. Să facem mișcare, distrându-ne,  acesta a fost îndemnul ei. Indiferent că ne jucăm cu copiii, că vizionăm un film la televizor, că ieșim în parc, putem face o serie de exerciții care ajută nu doar la întreținere, ci și la slăbire. Nu putem să scădem în greutate, fără să avem o alimentație sănătoasă și să facem mișcare. Uneori sunt suficiente 10 minute de gimnastică, dimineața, pentru a avea o zi  mai relaxantă la serviciu.

Fotografiile au fost realizate de Gina Ștef, iar copiii au fost ținuți ocupați cu diferite jocuri de Kinderland.

În urma celor prezentate am ajuns la o singură concluzie: adunând minutele (10 minute – igienă, 10 minute – mic dejun, 10 minute – gimnastică, 10 minute – îmbrăcat, 10 minute – machiaj, 10 minute – aranjat părul, 5 minute – să faci ce-ti place doar ție, 5 minute dedicat partenerului și alte minute dedicate copilului) trebuie să trezești cu o oră și jumătate, înainte de a pleca la serviciu.

Fiind o zi de sărbătoare, fiecare doamnă a primit un cadou cu produse de la Wella, Rimmel și L’Oreal din partea Kendra Mediaș, cu ocazia aniversării celor 5 ani de la deschidere, dar și produse cosmetice de la Ana Ciobanu Maison de Beauté  și  Josephine. Mulțumim frumos !

Mână în mână cu fericirea a fost un eveniment de sărbătoare, un eveniment elegant, la care se potrivește citatul spus de Coco Chanel: Eleganța este atunci când interiorul este la fel de frumos ca și exteriorul. 

Felicitări organizatorilor ! Mult succes în continuare și un an bogat în evenimente de înaltă ținută !

12311205_1067035566648409_5991468674973151435_n

(Visited 515 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment