Marius Matache: ,,Alchimie” în Cetatea Luminii Mediaş

Luna august a adus mistere şi provocări în cetatea Mediaşului. Folkistul Marius Matache, trubadurul topit după oraşul din inima Transilvaniei a prezentat cel mai nou material discografic intitulat ,,Alchimie” într-un cadru inedit: curtea Bisericii evanghelice ,,Sf. Margareta” din Mediaş, alături de Cristi Mihai (nai, voce) si Alex Panfilov (chitara, percutii).

grup7 feri-filmand

Publicul a avut parte de un pachet cu zâmbete. Acestea au fost extrase dintr-o poveste cu unsprezece capitole, fiind presărate cu picături din poţiunea magică a Alchimistului folkist, condimentată cu sare şi piper albastru.

Marius Matache a reuşit să impună de data aceasta o amprentă retro – rock îmbinată cu folk şi a venit nu doar cu un album nou, ci şi cu o imagine deschisă, caldă, punându-i în mişcare pe iubitorii acestui gen de muzică.

grup2

Albumul a apărut sub egida Asociației Folkul Acasă În Realitate (F.A.I.R.), condusă de Sorin Poclitaru, cel care semnează și versurile de pe Alchimie.

Colaborarea și prietenia dintre cei doi este de notorietate, materializată în numeroase spectacole și proiecte. La realizarea lui au mai contribuit Vlady Săteanu (bas), Cristian Mihai (nai, voce), Vladimir Sergheev (tobe), Lyuben Gordievski (pian), Alexandru Panfilov (chtare electrice).

Coperta este realizată de Radu Tudoroiu printr-o tehnică foto ce implică fericianură de potasiu și azotat de amoniu, veche de mai bine de un secol, unul din primele procese fotochimice stabile utilizate în istoria fotografiei.

Concertul de la Mediaş ,,Trubadur pe Drumul Cetăţilor” a fost organizat de Bitdefender România cu susţinerea Primăriei Municipiului Mediaş şi a Bisericii Evanghelice C.A. Mediaş.

Cu această ocazie a avut loc şi întâlnirea bloggerilor medieşeni pentru a promova aplicaţia lansată de Bitdefender:  Drumul Cetăţilor.

Aplicatia ,,Drumul Cetăţilor” lansată de Bitdefender te invită să descoperi istoria fortificaţiilor de pe teritoriul României, de la dave dacice, cetăţi şi castele medievale, la biserici fortificate.

Strategiile de apărare româneşti ies din cartea de istorie direct în smartphone. Mergi pe firul istoriei, vizitezi locuri populare sau descoperi secrete ştiute doar de cunoscători şi poţi deveni Străjer, Logofăt, Vornic sau chiar Voievod.

De fiecare dată când dai Check-In prin aplicaţie la o fortificaţie istorică, creşti în rang, ca dovadă a faptului că aperi istoria românească, afli povestea locului şi poţi povesti mai departe despre isprăvile strămoşilor noştri.

Bitdefender premiază drumeţii cu sisteme de apărare din timpurile noastre, aşa că utilizatorii pot câştiga în aplicaţie soluţii de securitate pentru computer si dispozitivele mobile, recunoscute la nivel global. Aplicaţia este disponibilă pentru orice terminal mobil cu sistem de operare Android sau iOS şi poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

– Android http://bit.ly/2b6ik4F
– IOS http://apple.co/2b4NokD

bitdefender

 

(Visited 250 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment