Povestea tuberozelor scrisă la Hoghilag

revista antonela nr.1 p1

afistuberoze-1În fiecare an, în luna august, ne bucurăm de o floare care ne transportă mai aproape de soare și ne lasă în palmă o poveste scrisă pe o petală de un alb imaculat, cu o peniță din care coboară picături de parfum amețitor.

După lăsarea întunericului, clopoțeii albi ne avertizează, așa cum spune o legendă din Franța, că nu trebuie să mirosim această floare, pentru a nu fi cuprinși de nebunia iubirii.

Tuberoza,  această plantă senzuală originară din Mexic, a fost adusă în Europa în secolele XVI-XVII şi actualmente se cultivă în Italia, Spania, Egipt, India, China și România.

Sașii sunt cei care au adus aceste flori pentru prima oară în România și au început să le cultive în Hoghilag.  Aici este locul în care se va desfășura sâmbătă, 6 august,de la orele 18.00, ‪un eveniment inedit cu parfum de poveste numit: Noaptea Tuberozelor‬ !

Unul dintre partenerii primei ediții Noaptea tuberozelor este Dana Sota, autoarea cărții ,,Frumusețea se învață„, beauty consultant și autoarea revistei on-line www.danasota.com.

La Hoghilag o vom întâlni și pe Claudia – Romana Rista, fata care gătește cu flori. Claudia a avut curajul să renunțe la cariera într-o multinațională pentru pasiunea de a găti, iar la Hoghilag,  pregătește un ,,Atelier creativ de gătit cu flori” culese de pe plantațiile din localitate. „Bucătăria cu flori comestibile este o bucătărie care trebuie atent studiată de cei care vor să o urmeze, pentru că, deși la prima vedere pare simplu, chiar nu orice floare comestibilă poate să fie consumată în bucate”, spune Claudia – Romana Rista.

Adela Virgolici și ,,Atelierul de Miracole’’  ne propune o călătorie muzicală de descoperire personală. Joc și improvizație în compania tuberozelor și a unei colecții minunate de instrumente mai puțin cunoscute, adunate de prin lume. Muzica eliberează, sunetul ghidează, iar sufletul recunoaște și se hrănește cu bucurie!

Într-o localitate a cărui istorie începe în anul 1335, la doar 26 km de Mediaș,  găsim o Biserică Evanghelică ce datează din anul 1446, învăluită de mirosul florii care îți amplifică inspirația artistică și îți liniștește mintea. Maeștrii florari de la Florăria Iris, partener oficial al primei ediții‪ Noaptea Tuberozelor‬  ne vor învăța să realizăm un buchet cu flori care să impresioneze prin simplitate și frumusețe !

Seara de sâmbătă poate fi o amintire neașteptată ce ne va duce cu gândul la ,,Nuit de Tubereuse” de la Casa d’Artisan, așa că merită să încercați să ajungeți la Hoghilag !

 

(Visited 484 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment