Adolescentele spun: ”Vrem să învățăm să prevenim cancerul la sân!”

Este greu să accepți că există pe pământ durere…Plângi când cineva drag suferă de o boală incurabilă.

Încă de la naștere și până la vârsta de 39 de ani una din 231 de femei suferă de această maladie, riscul fiind mai mic de 0.5%, de la 40 la 59 de ani, riscul crește la 4 %, astfel ca una din 25 de femei pot avea cancer la sân, iar de la 60 la 79 de ani riscul atinge rata de 7 % adică una din 15 femei care au această vârsta pot avea cancer la sân. Dacă admitem că traim până la 90 ani, “șansa” de a face cancer la sân ajunge la 14, 3%.

Am citit mult despre acest subiect, am realizat un sondaj de opinie și am constatat că tinerele nu știu cum să prevină cancerul la sân. Am scris un Proiect ”Învăț să previn cancerul la sân”, scopul fiind de formarea a competențelor și oferirea de instrumente de educație în domeniul cancerului la sân, celor 30 de adolescente înscrise în urma campaniei noastre. Vrem să mobilizăm adolescentele din Mediaș, să voteze acest Proiect depus la Raiffeisen Comunități și să fie voluntare în echipa noastră!

Dacă primim finanțare în urma voturilor vom reuși să cumpărăm produse Stop Cancer la Sân, iar banii vor fi donați pentru achiziționarea unui mamograf de înaltă performanță la Spitalul din Tg. Mureș, foarte aproape de Mediaș.

Mesajul nostru este să fiți responsabili de sănătatea adolescentelor noastre și să ne susțineți proiectul, votând până în 30 septembrie 2011.

Cum votați?1. Se acceseaza linkul https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/
2. Se creaza un cont urmand sa primiti confirmarea pe e-mail si sa dati click inapoi
3. Apoi se da click pe Proiecte depuse de ONG-uri (judetul Sibiu) si va aparea lista de proiecte
4. In sectiunea Educatie, dati click si bifati Proiectul “Invat sa previn cancerul la san”
5. In josul paginii dati click pe butonul “Votat”.

Si gata! Multumesc anticipat!

Sănătatea adolescentelor din Mediaş stă în mâinile prietenilor mei!

http://antonelasofiabarbu.wordpress.com/2011/09/15/sanatatea-adolescentelor-din-medias-sta-in-mainile-prietenilor-mei/

(Visited 128 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !