Concurs pentru adolescenti: 16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii

Adolescentii interesati de acest concurs sunt asteptati la Biblioteca Municipala ”St. L. Roth”, in fiecare zi, intre orele 14:00 – 16:00. 
In perioada 10 octombrie – 12 decembrie 2011 Comitetul pentru Egalitate de Gen si Dezvoltare (GAD) al Corpului Pacii, in parteneriat cu Fundatia IREX/Programul Biblionet si Fundatia Sensiblu, va coordona campania nationala „16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii”.
GAD este un grup de actiune al organizatiei guvernamentale a Statelor Unite „Corpului Pacii” alcatuit din voluntari americani si romani, care promoveaza egalitatea sexelor in procesele de dezvoltare economica si sociala din Romania. In cadrul acestei campanii, cei trei parteneri organizeaza un concurs de eseuri/poezii, fotografii/lucrari de arta vizuala si filme scurte pentru elevi. Concursul este deschis la nivel national tuturor elevilor interesati din scolile generale, liceele, organizatiile si bibliotecile din Romania.
Prin participarea la concurs elevii au posibilitatea de a-si transpune interpretarile creative legate de tematica “Pace Acasa, Pace in Lume” – sub forma unei lucrari literare in limba romana sau a unei lucrari de arta vizuala/fotografie sau film. Lucrarile vor fi evaluate separat pentru fiecare din urmatoarele 5 categorii in parte:
Concurs de Lucrari de arta vizuala/ Fotografii – nivel gimnazial
Concurs de Lucrari de arta vizuala/ Fotografii – nivel liceal
Concurs de Eseuri, Poezii – nivel gimnazial
Concurs de Eseuri, Poezii – nivel liceal
Competitie de Filme Scurte (maximum 2 min) – nivel liceal
Scolile, organizatiile si bibliotecile participante sunt incurajate sa organizeze concursuri la nivel local si sa trimita in format electronic lucrarile castigatoare pentru competitia de la nivel national.
Coordonatorii locali pot gazdui expozitii de arta vizuala, fotografica, eseuri/poezie si film pentru recunoasterea si celebrarea la nivel local a castigatorilor.
Fiecare scoala, organizatie, biblioteca participanta se poate inscrie in concursul national cu primele 5 lucrari castigatoare la nivel local pentru fiecare dintre cele 5 categorii mai sus mentionate. Inscrierile pentru concursul national trebuie trimise electronic pana la data de 12 Decembrie 2011. Detalii privind competitia si calendarul evenimentelor in documentele atasate.
(Visited 157 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !