Consiliul Local al Tinerilor sprijină Proiectul „Invat sa previn cancerul la sân”

Proiectul  „Învăț să previn cancerul la sân” a fost demarat în 1 octombrie la ora 24.00, printr-o campanie de sensibilizare a comunității noastre. Noaptea este un sfeșnic bun, așa că în Noaptea Bibliotecilor, adolescentele noastre au spus: „PROMIT!” 
Campania „Biblioteca se implică în sănătatea adolescentelor” este prima campanie care își propune să promoveze cărțile de specialitate, serviciile noi desfășurate în cadrul CIP – Biblionet și să formeze adolescentele în prevenție cancer la sân. Acest lucru nu poate fi realizat dacă ele nu vor cunoaște ce înseamnă să trăiești o viață sănătoasă, să faci sport, să ai grijă să nu te lovească cei din jurul tău și să ai o alimentație corespunzătoare vârstei. 
La început au fost 30 de adolescente, dar primele zile de întâniri în cadrul campaniei au adus încă 10 adolescente alături de noi!
Dintre acestea, cinci sunt reprezentantele Consiliului Local al Tinerilor: Lazăr Sonia, Nechita Irina, Rîtea Diana, Daria Rus și Lazăr Alexandra, eleve ale liceelor „St. L. Roth”, „Axente Sever” și Școala Națională de Gaz. Echipa noastră are zece voluntari, fiind formată din profesori, consilieri educativi și reprezentante ale unor firme din Mediaș: Ion Teodora, Radu Veronica, Roman Elena, AnaMaria Agîrbiceanu, Maior Mirela  Judit Zsold, Sanda Volgyesi, Magdalena Popescu, Anda Chirilă, Cecilia Muntean. 
Proiectul „Învăț să previn cancerul la sân” este susținut de Contrast DECOR, AVON, Anca Stoia PFA, Employee.ro, Librăria ROMEDIAS și inițiat de Asociația „Mediașul pentru Cultură” în parteneriat cu Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.
Parteneri media: TV Nova, Radio Mediaș 725, Monitorul de Mediaș, Tribuna, Rondul de Sibiu, blogurile: www.mirceahodarnau.ro, www.iongirnod.ro.
„Ne dorim să avem cât mai mulți susținători pentru a duce acest Proiect la bun sfârșit. 1 din 8 femei suferă de cancer la sân. Vrem ca adolescentele noastre să trăiască o viață frumoasă, sănătoasă și fără stres. La aceste întâlniri, timp de 9 luni de zile vor învăța să prețuiască fiecare clipă în care știu că ele sunt bine. Cu siguranță cele 50 de femei implicate în acest Proiect vor merge la control, pentru că în 1 octombrie 2011 au spus PROMIT!” , comunică Antonela Sofia Barbu, manager de proiect.

(Visited 160 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !