Sâmbătă vom aprinde lumânări pentru Îngerași

„Pentru că cel care a dispărut, dacă memoria sa este venerată, este mai prezent și mai puternic decât cel viu” – Antoine de Saint-Exupery

Vom aprinde o lumânare în 15 octombrie 2011,  la ora 17.00 la Catedrala Ortodoxa din Medias in memoria bebelusilor si copiilor plecati prea devreme dintre noi. La ora 19.00 fiecare din grupul ”Biblioteca se implica in sanatatea adolescentelor” va aprinde o lumanare acasa si o va lasa sa arda o ora.  Vino cu Noi, alaturi de Organizația E.M.M.A. Mulțumim protopopului Ovidiu Găban pentru sprijinul și suportul acordat în această acțiune. 
Comunicatul de presă al Fundației E.M.M.A.
Bucuresti, 11 octombrie 2011 – 
Organizatia E.M.M.A. va celebra pe data de 15 octombrie – “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”, eveniment aflat la a doua editie in Romania. 
Evenimentul se desfasoara concomitent in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.
In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o ora lumanarile sunt lasate sa arda, creand astfel un „Val de Lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.
Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati.
In 2002, la initiativa unui grup de parinti,  ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor.  An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele.  
In Romania, evenimentul s-a organizat pentru prima data anul trecut, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A si a avut loc in Bucuresti, in fata Ateneului Roman si in alte 12 orase din tara si 4 din strainatate.

Organizatia E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizatie neguvernamentala non-profit,  neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă si de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, celor care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa.
E.M.M.A. este prima si singura organizatie din Romania care vine in ajutorul acestor mame, acestor familii, dar, pentru o mai buna reusita, E.M.M.A. are nevoie de sprijin de orice fel si din partea oricui doreste si are puterea de a-i sustine demersurile, fie ca e persoana fizica sau juridica. 

(Visited 302 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !