Mediaşul s-a îmbogăţit cu încă o Galerie de Artă

Primarul Teodor Neamţu, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, Lucian Costea şi artistul plastic Ioan Şarlea au inaugurat sâmbătă, 20 iunie 2015, o nouă Galerie de Artă situată în incinta curţii Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth” Mediaş.

Acest eveniment special a fost organizat în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici, Filiala Mediaş, în cadrul Festivalului Mediaş Cetate Medievală – Târg de meşteşuguri vii, ediţia a XI-a.

Peste cincizeci de persoane au venit să fie alături de organizatori, în ciuda vremii ploioase de afară. Expoziţia a fost vernisată de prof. dr. Traian Mârza – Preşedinte U.A.P. şi prof. dr. Valentin Mureşan – istoric şi critic de artă în prezenţa oficialităţilor locale, membrilor UAP şi oamenilor de cultură din judeţul Sibiu.

O parte din lucrările admirate de către invitaţi au fost realizate de Ioan Şarlea, Emil Mureşan, Jeni Roşian, Ţolea Nicolae, Mario Lup, Horea Lupp, Marinela Florea şi Dan Zaharia.

Astfel, Mediaşul a devenit mai bogat din punct de vedere cultural, deoarece Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret are acum două Galerii de Artă: prima în care sunt expuse lucrările din pânză de păianjen ale artistului Emil Mureşan, ,,Casa lui Spider Man”, cum o numesc copiii şi Galeria de Artă inaugurată  împreună cu UAP, Filiala Mediaş.

Aceste spaţii pline de culoare, în care pot expune artiştii plastici oferă posibilitatea de noi colaborări în domeniul cultural şi turistic.

DSCN0110 DSCN0103 DSCN0104

(Visited 113 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment