Meşteşugarii au ajuns în Cetatea Mediaşului

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret în colaborare cu Asociaţia Meşteşugarilor din Transilvania a invitat meşteşugari din mai multe zone din ţară la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Mediaş Cetate Medievală – Târg de meşteşuguri vii, care se va desfăşura în Cetatea medievală în perioada 19 – 21 iunie 2015.

Sosiţi încă de la primele ore ale dimineţii de vineri, 19 iunie, meşteşugarii s-au instalat în Piaţa Regele Ferdinand I şi au descărcat cu mare grijă obiectele artizanale, dulciurile, jucăriile şi podoabele, dar şi produsele preparate după rețete tradiționale, afumături, specialități de brânză şi caşcaval.

Imediat ce au aşezat standurile, câţiva meşteşugari au început atelierele demonstrative. Cei care doresc se pot iniţia în tainele unor meserii precum ţesutul la război, suflatul sticlei, pictură, olărit sau prelucrarea metalelor. A fost stabilit şi un program pentru copii cu diverse activităţi, dimineața între orele 11.00 -12.00 şi după masă între 14.00 -16.00.

Din programul Festivalului nu lipsesc cele două expoziţii stradale: ”Icoane in straie româneşti” autor Nicu Cociorvă din Bacău si ”Porţile secuieşti – patrimoniu şi identitate”a doamnei prof. Kovács Piroska, amplasate în Piața Regele Ferdinand I, în parc.

Vă aşteptăm să participaţi în număr cât mai mare şi să vizitaţi fiecare stand amplasat în centrul Mediaşului !

ateliere 4101 ateliere 4099

(Visited 134 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !