Ziua Universala a Iei ne aminteşte de copilărIE !

Sase Zile despre Ie.

Ata Acul SI

În mana unei gospodine

ne ac spunea acestea ATEI:

„O, haimana Fara Picioare

Si Fara capac, pe UNDE umbli?

Eu MERG SI cos Rupturi, Intr-Una,

SI UNDE-ajung, de ce, DIN Urma,

te ȚII ca scaiul dupa al meu? „

Surâse ața: „Pretutindeni

eu te urmez, CACI Fara mea

cum AI putea SA COSI tu, Singur?

ORICE Ruptura Cat de Mică

cu mine Doar se întregește –

de ce ascunzi ce Vede-O lume?

Pe Urma pașilor Tai, pururi

eu MĂ târăsc, oare de ce VREI,

sa ma înlături de pe Cale?

De ochiul Tău DACA-ntr-o seară

MĂ Voi ascunde, ce faci ziua?

CACI ac UNDE-i, Dar Nu e ață,

Nu COSI cu Lauda-ngroșată.

Te VEZI version Ochiu-TI Doar pe tine,

Si nu ma mai zărești pe a mea –

Dar ce te faci, cand te PRIVESTE,

cu mii de ochi, întreaga Lume?

Sunt slabă Si neputincioasă,

Dar a mea Fara, ac Puternic,

Nu Poti SA faci o-mpunsătură! „

Parvin Etesami (1906-1941)

Traducere de George Dan

Ce-TI Trece Prin capac, cand STII CA la Ziua universală a Iei Este invitat Alături de Maestrul Grigore Leșe ne artist Persan?

SA citesti! 

Scotocești dupa Articole Despre  Amir Heidarkhodaee  version Colecția Formula As. Apoi, te documentezi Despre Iran. În finală, asculti muzica la Setar si te lasi Purtata pe covorul fermecat a lui Sindbad Intr-o Călătorie, amintindu-TI Cate Povești si poezii Despre IE AI auzit Copilarie în! 🙂

Am Ales poezia ATA si Acul  Scrisa de poeta persană  Parvin Etesami a scris o fi intra version Atmosfera creata cu ocazia  Zilei Universale a Iei si de Concertul susținut de Grigore Leșe si  Amir Heidarkhodaee

Parvin Etesami Este Cea Mai de seamă Poeta persană un timpurilor Moderne. Sensibil spirit, o Scris poezii de factura Modernă cu o Tematica Sociala si morala. În gazeluri Si masnaviuri un puroi version versuri vocabularul simplu al omului de rand. Este SI Astazi o poeta FOARTE apreciată în Iran.

Nascuta la Tabriz, o trasatura Si studiat la Teheran (American Girls College si Iran Betel), devenind o Bună cunoscătoare a limbii arabe si a literaturii persane. În scurta sa Viață (35 de ani), un standard Publicat Singur ne Diwan (carte de Poezie). În 1941, la afluență timp dupa Moartea sa, unul DINTRE Frații SAI a dat Spre PubliCare O noua editie a Cartii vânzare (209 poeme).

ParvinEtesami

O statuie a poetei persane Parvin Etesami (1907-1940) Este vazuta Intrarea casei tatãlui EI version Tabriz, provincia Azarbaijan. Casa a Fost transformată Intr-ne Centru a scris spectacole de Artã si dispune de o expozitie permanentă de Atractii turistice ale provinciei.

Parvin

Va invit SA ascultați!

[Url = su_youtube ‘https://www.youtube.com/watch?v=6Czqz_USS3Y’]

Sursa : www.quasiote.wordpress.com,  www.tehrantimes.com

(Visited 162 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !