Bomboane sau bijuterii ascunse în oul de porţelan ?

Se apropie Sărbătorile Pascale şi ne gândim ce să le dăruim celor dragi. Un parfum, o cutie cu ciocolată, o  carte  sau un ou de porţelan ce ascunde surprize şi ne aminteşte de primul ou Fabergé ?

Ştiaţi că, acest tip de  cadou a fost comandat bijutierului Peter Carl  Fabergé de ţarul Alexandru al III-lea în anul 1885, pentru soţia sa, împărăteasa Maria Feodorovna ? Astfel, primul ou ”Găina” din email alb, ascundea în interior un ”gălbenuş” din aur, la rândul său având o găină de aur în miniatură, cu ochi de rubin.

Împărăteasa a fost impresionată  de acest cadou şi a primit în fiecare an, un nou ou  Fabergé , cu un design din ce în ce  preţios. Pe măsură ce anii au trecut, ouăle  Fabergé au fost realizate din combinarea unor diverse metale (nichel, paladium, cupru, argint, aur),  utilizând pietre naturale (agathe, lapiz lazuli, cuartz) şi pietre preţioase pentru decoraţiunile finale. Unele din ouăle colecţiei nu sunt numai cadouri de Paşti, ele comemorează evenimente celebre din viaţa familiei regale sau a Rusiei sau  simbolizează construcţii cum ar fi iahtul imperial.

În Magazinul Antic din Mediaş găsiţi ouă din porţelan de diverse dimensiuni, înăuntrul lor reuşind să ascundeţi bijuterii, bomboane, monezi norocoase, fotografii  sau chiar  eşarfe în culoarea tangerine tango. Fiţi creativi pentru cei dragi !

[slideshow]
(Visited 210 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !