”Cerere în căsătorie” şi ”Soţul păcălit” – invitaţie la teatru

”Teoria mea intimă este că un actor trebuie să fie un amant infidel,”  spune Emil Hossu.

Ne plângem actorii, dar nu mergem să-i vedem în timpul vieţii cum joacă pe scenă. Unii motivează lipsa timpului, alţii a banilor,  iar alţii comentează că nu vin spectacole interesante în oraşul nostru, ori că nu găsesc bilete.

Câte motive ne găsim ca să nu-i apreciem pe scenă pe actorii români…

Iată că în luna februarie vom avea la Sala Traube din Mediaş, două spectacole  de teatru ale unor mari scriitori, precum A. P. Cehov şi Molière.

Prin urmare, Teatrul Naţional „Radu Stanca”  din Sibiu prezintă luni, 13 februarie de la  ora 19.00, spectacolul „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov, în care oamenii singuri sunt confuzi, fiind mereu în căutarea echilibrului. Îşi doresc să trăiască alături de cineva, să îşi găsească jumătatea, să iubească şi să fie iubiţi.  Preţul unui bilet la spectacol este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere (pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi se poate achiziţiona de la  Sala Traube din Mediaş.

Teatrul Nottara din Bucureşti prezintă joi, 16 februarie de la ora 18.00, spectacolul  „Soţul păcălit” de Molière,  o poveste plină de haz despre raporturile conjugale. Un bărbat căsătorit cu o femeie mult mai tânără decât el, nebun de gelozie, ajunge în urma intrigilor celor apropiaţi să afle lucruri noi despre el şi fosta sa familie de care nu mai ştia nimic de multă vreme. Preţul unui bilet la spectacol este de 40 lei, respectiv 30 lei cu reducere (pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi se poate achiziţiona de la domnul Pătraşcu Gheorghe, telefon: 0747948205.

Concursul ”Citeşte şi fugi…la Teatru” continuă şi în această sâmbătă pe pagina de Facebook !  

„În teatru, sinceritatea e ceva aproape imposibil de obţinut. Capcana iluziei şi a minciunii ne pândeşte la tot pasul.” regizorul Andrei Şerban

Vă ofer un film despre A. P. Cehov:

(Visited 241 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !