Ouă marmorate cu frunze de ceai – o reţetă primită în magazinul ANTIC

Pentru Sărbătorile Pascale, gospodinele vopsesc ouăle folosind diverse reteţe: cu frunze de ceapă,  cu boabe de cafea, cu hârtie creponată sau  pictate manual. Dacă întrebi în magazinul ANTIC ce cadou poţi oferi de Paşte, ţi se recomndă pe lângă ouăle de porţelan, un coşuleţ în care să aranjezi ouă marmorate cu frunze de ceai sau un sfeşnic deosebit, pentru a aduce Lumina în Noaptea de Înviere.

Aceasta este reţeta dăruită de Cristina Ersek, patron magazin ANTIC.

”Dacă v-aţi hotărât să preparaţi în acest an ceva deosebit, amestecaţi frunzele de ceai cu cele ceapă roşie şi pătrunjel verde. Pregătiţi ciorapii lungi de damă. Ouăle se spală şi se degresează. Luaţi primul ou umezit, îl tăvăliţi prin stratul de frunze şi îl acoperiţi cu o bucată de ciorap, astfel încât să fie complet bandijonat, iar ciorapul să fie întins, pentru ca frunzele să fie fixate bine pe ou.

Se face un nod cu aţă şi se aşează într-un vas încăpător. La fel se procedează cu fiecare ou în parte. Mare atenţie să nu se spargă, pentru că ouăle sunt crude. Când toate sunt pregătite în vas, se acoperă cu apă şi se adaugă un strop de sare. Se fierb bine, până când apa devine închisă la culoare. Când sunt gata fierte, se scot pe o hârtie absorbantă şi se lasă la uscat. Abia când ciorapul este uscat, se taie nodul şi se îndepărtează frunzele. Oul va avea un aspect marmorat şi va fi frumos colorat. Dacă de Crăciun, în casă este aromă de scorţişoară, iată că de Paşte vă bucuraţi de mirosul plăcut al ceaiului verde şi de mentă. La final, daţi luciu cu puţin ulei şi le aşezaţi într-un coş cumpărat din magazinul ANTIC.”

Vă urăm Sărbători Fericite !

[slideshow]

(Visited 261 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !