Let’s do it Mediaş – cel mai frumos oraş!

Am îmbrăcat tricoul cu mesajul  ”Anul acesta se poarta voluntariatul”  şi m-am grăbit să ajung la Primărie. Mingea din pet-uri mă aştepta şi m-am bucurat că nu a jucat nimeni fotbal cu ea. Agitaţie mare…elevi, profesori, colegi din Primărie alături de primarul Teodor Neamţu şi viceprimarul Floarea Taropa, reprezentanţi ai altor instituţii şi …curioşi! Am primit saci, mănuşi, apă şi bună dispoziţie!

Orăşelul copiilor ne primeşte un pic trist…Oamenii răi îi distrug frumuseţea în fiecare zi!

Dintr-o dată  se aud râsete, se simte aerul tineresc…în Parcul Copiilor! ”Ne-am adunat cu mic, cu mare chiar dacă nu e sărbătoare/ Copii, părinţi, bunici nepoţi la curăţenie cu toţi”, vorba imnului Let’s do it Mediaş, compus de Grupul Motto.

Am îmbrăţişat cu drag  Proiectul ”Let’s do it România” şi ne-am întâlnit în parc, pentru a-l ajuta să strălucească în luminile soarelui, acum toamna![slideshow]

Am curăţat leagănele şi toboganele, am strâns gunoaiele împrăştiate în parc, am măturat şi m-am jucat cu copiii. Voluntarii Asociaţiei ”Mediaşul pentru Cultură” şi cei mici mi-au adus numai bucurii. În primul rând au fost cuminţi, apoi au adunat castane şi mi-au dăruit şi mie pentru aranjamentul de toamnă şi în final au ştiut că personajele din poveşti nu aruncă hârtii pe jos, fac curăţenie în casă şi sunt harnice. Albă ca zăpada, Cenuşăreasa, Capra cu trei iezi, Cocoşul din Punguţa cu doi bani sunt doar câţiva dintre prietenii copiilor.

Copiiilor de la Grădiniţa nr. 12 – Voluntari juniori ai Centrului de Voluntariat condus de doamna Suciu Lucia, elevilor de la Şcoala cu clasele I -VIII ”Mihai Eminescu” şi celor de la Colegiul Mediensis le-am dăruit jucării, pentru că au ştiut răspunsul la întrebările mele.

Fiind vicepreşedinte al Asociaţiei ”Mediaşul pentru Cultură” şi Voluntar de profesie a fost uşor să le vorbesc tinerilor despre faptele lor frumoase şi să dau exemplu voluntarii noştri, elevi din mai multe licee din Mediaş, care au participat la Let’s do it România, înafara oraşului.

A fost o zi dulce, petrecută în compania unor oameni minunaţi!

(Visited 202 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !