Irina Binder – Fluturii vor zbura și în al treilea volum al autoarei

Acum cinci ani,  Irina Binder și-a expus primele gânduri de iubire în mediul online, prin intermediul  blog-ului www.irinab.com: ,,Iubesc orice om pe care îl cunosc, fără nici o excepție, chiar dacă iubirea are câte o altă formă pentru fiecare în parte.”

Însă oamenii care au ajuns să o iubească și să-și strige iubirea în jurnalul ei personal, au apărut după un an. Anonimi care deschid și închid ușile cu putere, fără a mai privi în urmă. Ușile se trântesc, geamurile se sparg, iar pe covor, în lumina lunii sclipesc cioburile de sticlă. Irina are insomnii și publică în fiecare lună o poveste din viața ei. Uneori este fericită, alteori tristă, uneori iubește oamenii, alteori îi urăște. Anul 2011 este plin de sentimente contradictorii. Fluturii au început să apară și anonimii să deschidă ușile în fiecare lună, comentând despre fericire, despre vise și bârfind la colț de blog.

În anul 2013 face curățenie atât în suflet, cât și lista de prieteni de pe Facebook. Oamenii din jur devin doar niște spectatori, care privesc de la balcon, încotro se îndreaptă fluturii. O descoperă pe Irina: Săgetătoare, impulsivă, cu o uriașă colecție de defecte și cu un suflet fragil. Își scrie primul interviu pe blog. Cartea ei preferată este Fluturi: ,,Eu nu am citit atât cât ar fi trebuit, ca să pot alege o carte de suflet”.

Când cei de la Libris.ro o întreabă : Care sunt cărţile care consideri că au avut o influenţă decisivă pentru formarea ta ca om?

Irina Binder răspunde: Cred că fiecare carte în parte a avut într-o oarecare măsură o influenţă pozitivă asupra caracterului şi a personalităţii mele. Credeam cândva că există o vârstă anume pentru fiecare carte, dar am descoperit că şi un adult poate învăţa foarte mult din cărţile copilăriei (un exemplu foarte bun îl reprezintă cartea “Micul prinţ”). O influenţă aparte au avut-o asupra mea cărţile lui Gabriel Liiceanu şi “Jurnalul fericirii”, scrisă de Nicolae Steinhardt.”

Fluturii au transformat-o pe Irina, așa cum îl transformă pe fiecare cititor în ceea ce dorește el să fie !

În anul 2015 cu ajutorul celei mai mari librării online, Irina Binder recomandă cărți. Deși este un material de promovare, pe lista Irinei se află și cea mai frumoasă carte care m-a influențat pe mine: Neale Donald Walsh – Conversații cu Dumnezeu.

După o vacanță în Grecia, fata cu fluturi în stomac, care trăiește la maximum viața, care este pasionată de produse cosmetice și care adoră parfumul Coco Chanel, anunță că fluturii vor zbura și în al treilea volum, atât de așteptat de anonimi, de spectatori și de oameni care o îndrăgesc. O vor critica, vor arunca cu pietre în ea, vor arde cărțile scrise de ea ?

Irina Binder este o tânără care a lăsat cheia la vedere, celor care au dorit să intre în sufletul ei. Unii au forțat ușa, deși cheia era agățată în mediul online, uzată deja de cei care au vrut să-i cunoască visele, copilăria, familia și chiar dulapul cu haine.

Irina Binder aduce din nou fluturii de pe blogul ei, în mâinile noastre. Trebuie să avem grijă, căci fluturii trăiesc doar o singură zi și ne vor abandona atunci când nu mai credem în ei.

Oamenii nu ne aparţin. Asta aveam eu să învăţ în urma experienţelor trăite în ultimii ani. Că nu ne aparţin nici măcar oamenii pe care îi iubim cel mai mult, cei cărora ne dăruim în totalitate, cei cărora simţim că le aparţinem pe vecie. Nu ne aparţin nici părinţii, nici copiii, nici prietenii. Nimeni.


Cu toate că uneori ne promit că ne vor însoţi până la capătul drumului nostru, oamenii au dreptul să ne abandoneze oriunde pe parcursul lui. Ei ne pot părăsi fără niciun motiv şi pot alege alte drumuri, alături de alţi oameni. Sau pot muri. Pe neaşteptate. Uneori foarte tineri, uneori chiar şi copii.


Putem fi abandonaţi şi părăsiţi fără niciun preaviz. Vor încerca să ni se smulgă din suflete cu o brutalitate greu de înțeles și de suportat. Uneori vor reuși, alteori ne vom încăpățâna să-i păstram în sufletele noastre, fiindcă suntem dependenți de ei și fiindcă nu știm să trăim fără ei.

Dragostea învinge întotdeauna, iar Irina Binder își va aminti în fiecare dimineață că atunci când un om a greșit, nu trebuie să-i arăți cât de urât este, ci cât de frumos ar putea fi. 

fluturi 2

 

(Visited 547 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !