La Clubul de lectură din Casa Rabinului se împărtășesc cele mai frumoase citate din cărțile preferate

 

La Clubul de lectură organizat în luna octombrie 2015, la Sinagoga din Mediaș s-a vorbit despre Oscar și Tanti Roz, dar și despre alte cărți dragi cititorilor medieșeni, care abordează alte subiecte.

,,Pentru mine, întâlnirea Clubului de lectură a fost magică. În momentul în care am propus o astfel de inițiativă nu știam prea bine la ce să mă aștept. Citisem ”Citind Lolita in Teheran” de Azar Nafisi și așa mi-a venit ideea de a crea un club de lectură, a citi mai multe persoane aceeași carte și a o discuta. Însă modul în care au decurs discuțiile aseară mi-a depășit așteptările. Ceea ce este fascinant la o astfel de întâlnire este cât de mult îți lărgești orizontul în urma expunerii modului în care percep anumite aspecte ceilalți. Adică fiecare ne creăm un mic univers imaginar citind o carte, dar un grup reușește să te aducă în mai multe universuri imaginare, ale fiecărui cititor în parte. Pentru că fiecare vede prin prisma propriilor trăiri, a experiențelor anterioare, a caracterului său, a stării de spirit etc. E interesant să vezi idei noi în spatele acelorași cuvinte și să-ți îmbogățești trăirile legate de un subiect prin acest schimb”, spune Ina Lup, inițiatoarea acestui club.

În cadrul întâlnirii din luna octombrie au fost împărtășite citatele cele mai frumoase din cărțile citite, s-a vorbit despre moarte, despre refugiați, despre statutul de emigrant, despre toleranță și creșterea copiilor.

S-au împărțit semne de carte, iar de la următoarele întâlniri, pasionații de lectură își vor bea ceaiul sau cafeaua la club, din căni personalizate.

Anda Reuben s-a dovedit și de această dată o gazdă minunată, întâlnirea având loc, chiar în spațiul dedicat arhivei din Sinagoga Mediaș.

,,Am mai aflat povestea de viață a unui izraelian născut în România, plecat la 5 ani în Israel și reîntors după o viață pentru a-și găsi rădăcinile. Mulțumim Harry pentru povestea ta!”, mai spune Ina.

Următoarea întâlnire va avea loc în luna noiembrie, în data de 12, tot de la ora 19.00, în Casa Rabinului.

(Visited 241 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !