Mediasul este pe harta celor citesc împreună de Ziua Internațională a Cititului Împreună

În 16 februarie 2017, Biblioteca Municipală ,,St. L Roth’’ Mediaș împreună cu Asociația Citim Împreună România (CIR), inițiatoarea proiectului, și alte 80 de unități culturale și de învățământ din România, va celebra Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizată de către Lit World.

Cei care vor călca pragul  Bibliotecii din Mediaș vor afla că lectura este atractivă, că îți aduce zâmbetul pe buze și că te ajută să descoperi noi prieteni prin intermediul cărților.

Din Valiza cu povești vor ieși pentru copii, nu doar personaje imaginare, precum elefănțeii echilibriști sau vulpea fotograf, ci și personaje de vârsta lor: Ema, Julie cea săltăreață, Domnul TIC.

Pentru eveniment, Biblioteca a pregătit 5 sesiuni speciale de lectură publică și un atelier practic pentru educatoarele din Mediaș care doresc să-și îmbunătățească arta de a spune povești celor mici, după următorul program:

             Ora 9.00

  • la sediul Grădiniței Bucuria Copiilor vom citi Domnul TIC, cartea scrisă de Laura Baban

             Ora 10.30

  • la Bibliotecă vom citi Domnul TIC, cartea scrisă de Laura Baban în prezența copiilor din Grădinițele Nr. 12 , Pinnochio și Dumbrava Minunată

Ora 11.00

  • la Bibliotecă vom citi Dewey – pisoiul din Bibliotecă scrisă de Vicki Myron. Vor participa copiii din Școala Gimnazială Constantin Motaș

       Ora 14.30

  • La Bibliotecă vom citi împreună cu adolescenții din Colegiul Tehnic Mediensis – Cartea de citit în doi scrisă de Victor Miron.

În Valiza cu povești stau cuminți și așteaptă să fie descoperite, răsfoite și apoi citite împreună cu voluntarii sau părinții următoarele cărți: Julie cea Săltăreață și Vecinul Cioc – Cioc scrisă de Ioana Crihană, Te iubesc orice-ai face scrisă de Prințesa Urbană – Ioana Chicet Macoveiciuc, Animale din povești cum la zoo nu găsești de Giani Rodani și Anna Laura Cantone și cel mai iubit băiețel din lume – Incredibilul  Băiețel mâncător de cărți scrisă de Oliver Jeffers. Nu vor lipsi pisicile pierdute sau Lumea văzută de Bob scrisă de James Bowen, pentru a demonstra încă o dată că prezența animalelor alături de oameni creează o adevărată legătură de suflet.

Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) va aduce prezența unui scriitor pentru copii în mediul online, sesiunea fiind realizată prin intermediul SKYPE-ului, împreună cu o serie de materiale și recomandări bibliografice, pentru a stârni interesul nu doar pentru cei mai mici cititori, ci și pentru adolescenți, părinți, bunici.

Scriitorul care va intra în direct cu copiii la Mediaș este Sînziana Popescu, o prozatoare și autoare de teatru pentru copii și tineret din Tg. Mureș. Amintim câteva titluri publicate de dânsa: „Mașinuța Curcubeu / Lilla Regnbågsbilen”, „Zborul lui Petru peste Tărâmul Balaurilor” și Seria „Andilandi”. 

Avem bucuria să vă facem cunoștință și să vă anunțăm că sesiunea de citit povești realizată de Sînziana Popescu pentru Biblioteca Municipală „St. L. Roth” este programată să aibă loc pe 16 februarie 2017 la ora 12:20.

Principalul obiectiv al acestui speed-training este acela de a prezenta câteva tehnici de lectură, însoțite de o recomandare bibliografică, adică de o listă generoasă de titluri, al cărei conținut să fie în concordanță cu interesul celor mici.

În județul Sibiu, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) este sărbătorită atât în Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’, cât și în Biblioteca Județeană ASTRA, locul în care trainerii povestași îți dezvoltă creativitatea și te provoacă să devii chiar tu, un personaj din povestea preferată.

Prin intermediul lecturii, lumea se va schimba, dacă ZICI și TU: Hai să citim împreună la Bibliotecă !

(Visited 140 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment