Festivalul Transilvănean al Cărții se va desfășura în acest an la Richiș, în perioada 13-16 Septembrie 2018. Programul îl găsiți aici !
Festivalul Transilvănean al Cărții este unic prin oferta sa. Se desfășoară într-un minunat, decor rural transilvănean și aduce împreună scriitori care și-au găsit inspirația în acest decor minunat, în oamenii și istoria acestei minunate țări.
Pentru prima dată, acest festival unic care are loc în satele județului Sibiu, prezintă două artiste ale materialelor textile. Ele sunt la o generație distanță, dar ambele se inspiră din istoria acestei țări.
Lilian Theil
La vârsta de 86 de ani, Lilian Theil s-a văzut pe sine, și țara ei trecând prin revoluție. Această experiență îi inspiră opera unică de patchwork realizată din materiale reciclate, care se găsesc în orice gospodărie, dar care în mâinile sale îndemânatice se transformă într-o lume a politicii și a filosofiei. Arta ei este de o surprinzătoare frumusețe. Lilian va intra în conversație cu Andrea Rost și cu Browen Riley la Festival. O parte din lucrările ei vor fi de vânzare.
Patchwork of My Times /Life
Lilian Theil s-a născut și a fost educată în Brașov. Apoi educația sa a fost întreruptă datorită comunismului. Și-a reluat activitatea artistică și a început să creeze imagini cu ajutorul materialelor textile și a broderiilor reciclate. Conținutul a multe dintre tablourile sale textile reprezintă o reflecție acut observată a timpurilor sale, văzute cu un ochi infailibil. Una dintre cele mai elucidante opere ale sale este tripticul ”Secolul Douăzeci”.
A editat și o carte despre operele sale împreună cu Anselm Roth. Gândurile ei transpuse în patchwork se relevă în conversații imaginare cu soțul ei decedat. Cartea este tradusă în trei limbi și va fi de vânzare pe perioada festivalului. Doamna Lilian Theil va lua cuvântul la festival.
Andra Clitan
Andra Clitan este o tânără designer care a făcut deja valuri în lumea modei și are expoziții în New York, după ce a studiat la Londra, și în București. Ea expune piese inspirate de către Regina Maria și de istoria materialelor textile și a broderiilor românești. Veți putea achiziționa o parte din operele ei pe timpul festivalului.
Inspirată de o regină
Andra Clitan are o experiență remarcabilă în fiecare ramură al industriei modei. Mai relevantă pentru evenimentul nostru este percepția importanței istoriei și designului textilelor. Ca și Regina Maria a României, Andra Clitan se inspiră din bogatele arhive de broderii și costume din România ei nativă, și le conferă un aer modern. Astfel ea creează haine care sunt atât frumoase, cât și foarte purtabile. În secolul XX, Regina Maria conștientiza importanța istoriei acestei țări cu un amestec etnic atât de bogat, în conferirea unei identități. Andra realizează aceeași individualitate creatoare în fața dominanței globale în continuă expansiune.
Vizitați: www.transylvanianbookfestival.co.uk
Add comment