,,Proiectul vieții mele” spune Melania Luana Butnariu despre Maratonul de povești

Pandemia vine întotdeauna și cu lucruri bune. Oamenii transformă aceste lucruri bune în proiecte minunate adresate comunității.

Melania Luana Butnariu de la Centrul de excelență pentru copii și tineret din Brașov al Bibliotecii Județeane ,,George Barițiu” este printre bibliotecarii care s-au reinventat în pandemie, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor din România oferindu-i premiul  de Bibliotecarul Anului 2020.

,,Acest premiu a venit ca o recunoaştere a faptului că în acest an – cel mai greu, aş spune eu – anul care ne-a debusolat pe toţi, în absolut toate domeniile, chiar şi în educaţie, şi în cultură, ceea ce am făcut, am făcut bine”, declară Melania pentru ziarul Bună ziua, Brașov.

De numele Melaniei se leagă multe dintre proiecte prin care copiii au învăţat să iubească lectura, cuvântul scris. Pe care le-a adaptat şi online-ului: Prietenie pe o sfoară, Maratonul poveştilor, Olimpiada de Benzi Desenate. De asemenea, colaborarea dintre o bibliotecă publică şi o şcoală, un alt proiect al bibliotecarei din Braşov, a fost inclusă drept exemplu de bună practică în Ghidul UNESCO privind practicile educaţionale deschise în timpul închiderii şcolilor.

Melania Luana Butnariu va organiza Maratonul de povești,  și în acest an, alături de echipa formată din Loredana Stanciu – Biblioteca Județeană ,,N.Iorga” Ploiești, Mihaela Stanciu – Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, Raluca Istrate – Biblioteca Județeană Satu Mare, Mariana Marian – Biblioteca Județeană ,,I.S. Bădescu” Sălaj, Claudia Șerbănuță din partea ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și Margareta Tătăruș din partea Bibliotecilor Școlare Focșani.

,,Acesta este proiectul vieții mele. Proiectul care m-a umplut de bucurie, pentru că datorită Maratonului de povești am simțit ce înseamnă să fii bibliotecar cu adevărat”, spune Melania.

Este primul proiect devenit internațional, pentru că s-au alăturat și bibliotecari din Republica Moldova și este susținut de către organizațiile profesionale: ANBPR, ABR, ABMR.

În cifre, acest proiect a însemnat 21.000 de vizualizări în ziua evenimentului, 41.000 de minute de vizualizare în intervalul celor 8 ore de transmisie în direct pe Facebook. Peste 35.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 0 – 99 de ani s-au conectat la povești, fie din sălile de clasă, din mașină, de acasă împreună cu părinții sau cu bunicii, fie în drum spre casă, în mașină, în tren sau de pe bicicletă.

Maratonul de povești, ediția a II-a va începe la ora 10.00, în 3 iunie și va aduce în atenția ascultătorilor, personaje din toate colțurile lumii. O vom cunoaște pe Degețica, vom învăța alături de Pinocchio că nu este bine să mințim, îi vom redescoperi pe Hansel și Gretel, gustând sau…nu, din căsuța de turtă dulce și ne vom împrieteni cu șoriceii, girafele, balaurii, buburuzele, albinuțele, ursuleții, chiar și cu motanii, unii încălțați cu cizme,  alții  având un fular în jurul gâtului.

Maratonul de povești va fi deschis de către Melania Luana Butnariu de la Centrul de excelență pentru copii și tineret din Brașov al Bibliotecii Județeane ,,George Barițiu” la ora 10.00, cu o poveste adresată atât copiilor, cât și adulților: Copacul poveștilor de Bucur Milescu și se va încheia la ora 16.00 cu Margareta Tătăruș din partea Bibliotecilor Școlare Focșani cu Aventurile râmei Oli scrisă deOlga Gudynn, o poveste despre curaj și ambiție și, nu în ultimul rând, despre puterea miraculoasă a fructelor și legumelor.

Vă invit la o zi plină cu sclipici, flori, fluturi și praf de zâne. Va fi o zi de neuitat și plină de surprize.

Aici aveți programul celor 71 de povești citite de către bibliotecarii din România și din Republica Moldova.

 

Să rețineți și voi, dragii mei, mesajul transmis de către organizatori pe pagina evenimentului !

Dacă iubiți POVEȘTILE și COPIII, vă invităm cu drag la cea de-a doua ediție a „Maratonului de Povești”, transmis LIVE pe pagina cu același nume, joi, 3 iunie 2021, începând cu ora 10.00!
?„Maratonul de Povești” este dedicat Zilei Internaționale a Copilului, care este în fiecare an prilej de sărbătoare pentru cei mici, dar și pentru cei care îi iubesc, ocrotesc și le educă mintea și sufletul.
?71 de bibliotecari din 22 de județe ale României și 14 raioane din Republica Moldova vor sărbători altfel această zi, citindu-le celor mici și celor mari povești frumoase, într-un Maraton de lectură, timp de 6 ore.
?Pașii pentru conectare: dați like Paginii proiectului „Maratonul de povești” și urmăriți transmisia live: https://www.facebook.com/Maratonuldepovesti/
?Parteneri: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Asociația Bibliotecarilor din România, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Centrul de Excelență pentru copii și tineret al Bibliotecii Județene „G. Barițiu” Brașov , Editurile Cartemma și Signatura.

Vă așteptăm cu mare drag !

(Visited 110 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment