Cărți despre Africa, Orient și Asia în 2014

Editurile ne oferă în anul 2014 o serie de volume în care descoperim civilizații demult apuse, dar și lumea spirituală a Asiei Centrale.

Astfel, Editura Polirom va publica cărțile celebrei exploratoare a Tibetului,  Alexandra David-Neel (1868, Paris – 1969),  prima femeie care a reuşit sa pătrundă în oraşul interzis al tibetanilor, Lhassa. Originară din Paris, Alexandra David a studiat Limbile Orientale la Sorbona şi la College de France. A făcut parte din Societatea Teozofică, la al cărei centru parizian a şi locuit o perioadă.

Cartea ce urmează a fi editată în anul 2014 ,,Cu mistici și magicieni în Tibet”, constituie prima şi cea mai importantă sursă bibliografică pentru europenii dornici de a cunoaşte diversitatea şi performanţa spiritului uman.

Al doilea autor prezentat va fi Paul Brunton, primul european care a primit permisiunea să petreacă o noapte în Marea Piramidă a lui Kheops. Brunton s-a născut în Londra în 1898. A fost un britanic filozof , mistic și călător. A lăsat o carieră jurnalistică să trăiască printre yoghini, mistici, și oameni sfinți, și a studiat de Est și învățăturile ezoterice occidentale. El a fost născut inițial Raphael Hurst. A lucrat ca librar și jurnalist. Brunton a scris sub diferite pseudonime, inclusiv Raphael Meriden și Raphael Delmonte, Mai târziu, el a ales pseudonimul Paul Brunton.

Maturitatea sa spirituală străbate şi din paginile cărţii ,,Egiptul secret”, carte ce va fi editată la Editura Polirom. În Egipt, el nu a întâlnit înţelepţi de talia lui Ramana Maharishi, ci chiar tradiţia spirituală a acestei ţări. Experienţa lui acolo a fost în acelaşi timp înfricoşătoare şi profund spirituală. El a fost contactat de spiritele unor preoţi, a avut o experienţă extracorporală în care I s-a revelat o parte din înţelepciunea ascunsă a vechilor egipteni.

În colecția Eseuri și Confesiuni îl vom descoperi pe Jack Kerouac, autorul cărții  ,, Cartea trezirii. Viata lui Buddha”Jack Kerouac (n. 12 martie 1922 — d. 21 octombrie 1969) a fost un scriitor, pictor și poet american, considerat alături de William S. Burroughs și Allen Ginsberg pionier al mișcării culturale americane Generația beat. Deşi născut catolicJack Kerouac a fost atras de budism atât de mult încât a susţinut, la un moment dat, că singura poezie valabilă este cea bazată pe principiile budiste. Dar înţelegerea sa religioasă ajunsese la un nivel de la care putea să afirme că între Iisus şi Buddha nu e nicio diferenţă.

Editura Rao a publicat la finalul anului 2013, cartea de debut a autorului Javier Yanez, intitulată ,,Stăpânul savanelor”. Născut la Madrid,  jurnalistul  Javier Yanes este pasionat de Africa. În 1992, a călătorit în Kenya pentru prima dată. A fost adoptat de această țară, considerând-o a doua lui patrie.  Cartea ,,Stăpânul savanelor ne dezvăluie un continent magnific. Dorinţa de a recupera lumea pierdută a copilăriei îl îndeamnă pe un tânăr ziarist să pornească într-o călătorie pe urmele enigmaticului său bunic, un scoţian aventurier care a trăit o intensă poveste de iubire cu bunica protagonistului şi care a dispărut în mod misterios în Africa.

Dacă nu ați reușit să citiți cărțile document apărute tot la Editura Rao vă recomand cu drag pentru anul 2014, câteva titluri: ,,Arsă de vie”, ,,Măritată cu forța”, ,,O inimă neînfricată”, ,,Regina Noor – Calea spre credință”. Sunt povești de viață și dezvăluiri care vă  vor șoca, însă puteți ajuta și sprijini fundațiile care încearcă cu toată forța să schimbe viața femeilor maltratate, violate, arse din aceste locuri uitate ale lumii.

(Visited 1.128 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !