De Ziua internațională a sărutului servim French Kiss Coffee

cafea

Cafeaua reprezintă pentru mine un moment de respiro, de răsfăț. Duminica experimentez retețe noi și pentru că astăzi sărbătorim Ziua internațională a sărutului vă ofer o specialitate de cafea numită French Kiss Coffee și trei moduri de a o prepara.

Puteți servi cafeaua pe balcon,  citind din cartea Andreei Esca – Ce-am făcut când am tăcut, un capitol dedicat primului sărut. 

Prima dată vom îmbina aroma cafelei cu gustul dulce al căpșunilor.

Avem nevoie de :

– 3 linguri spumă de căpșuni
– cafea cu lapte
– frișcă sau spumă de lapte

Într-o cupă vom pune spuma de căpșuni, apoi vom turna încet cafeaua. Deasupra vom orna cu frișcă sau cu spumă de lapte. Se serveste rece.

Vom îmbina pentru a doua ceașcă, aroma cafelei cu parfumul portocalelor.

Avem nevoie de:

– 1 espresso lung
– 20 ml Triplusec – suc de portocale triplusec
– 20 ml frișcă lichidă
– 20 ml lapte
– 40 ml zahăr lichid (MONIN)
– 4 cuburi de gheață

Vom amesteca ingredientele în shaker. Într-un pahar vom pune gheața sfărâmată până la ¾ din înălțimea paharului. Peste gheața sfărmată se adaugă amestecul din blender. Se servește în pahar de MARTINI cu picior.

627_l1

A treia ceașcă ne aduce parfumul vaniliei combinat cu dulceața caramelului.

Într-o ceașcă cu cafea expresso vom pune puțin sirop de vanilie și de caramel. Adăugăm laptele fierbinte și ornăm cu frișcă deasupra.

descărcare (18)

Surse:

www.jacobstogether.ro

www.egirl.ro

www.coolinaria.ro

(Visited 294 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !