Duminică: ,,Începe cu ce nu-ţi place” de Brian Tracy

Brian Tracy, autorul „Psihologiei succesului” şi cel care i-a învăţat secretele reuşitei pe unii din cei mai prosperi oameni de afaceri din lume, a susţinut seminarii în luna martie a acestui an, atât la Cluj, cât şi la Bucureşti. Reacţia unui participant la seminar m-a impresionat, aşa că am decis ca duminica să recomand cărţi pentru dezvoltare personală.

Prima carte are un titlul interesant şi o copertă care nu m-a impulsionat deloc  să cumpăr acest ,,manual”. 🙂

Citind despre ea pe site-ul Editurii Curtea Veche mi-a plăcut, m-a făcut curioasă şi vreau să vă ofer posibilitatea să aflaţi cele 21 de reguli  care vă vor schimba modul de lucru într-o zi.

Începe cu ce nu-ţi place (Eat That Frog), pornește de la o idee simplă: nu ai niciodată timp să termini tot ce trebuie făcut şi apar întotdeauna lucruri sau stări parazite, care te opresc să faci ce e mai important. Soluția pe care Tracy o explică pe parcursul a 21 de reguli pornește de la respectarea a trei principii: cel al capacității de decizie, cel al disciplinei și cel al determinării. Brian Tracy are mereu alături metafora broaștei, acel ce nu-ți place din titlul cărții, lucrul pe care trebuie să-l faci, dar, pentru că este neplăcut, îl ocolești. El va ajunge să te domine, şi fiindcă l-ai tot amânat, s-ar putea să iasă mai rău! 

Despre Brian Tracy

În anul 1944, în Vancouver, Columbia Britanică, se năştea Brian Tracy, al patrulea copil dintr-o familie săracă. Tatăl său era singurul care susţinea material familia. Slujba a fost mereu o problemă pentru acesta: de multe ori rămânea fără loc de muncă şi, când avea unul, avea un salariu foarte mic. Brian şi fraţii lui primeau haine de la acţiuni de caritate, datorită unor alţi oameni care se ofereau să îi ajute. Povestea lui e o dovadă clară a filosofiei de viaţă pe care o transmite mai departe, filosofie care se bazează pe a nu găsi scuze, vinovaţi şi acţiuni lipsite de sens în jurul tău.

A fost mereu un copil-problemă, făcând parte dintr-o familie săracă, astfel încât a fost nevoit să lupte din greu pentru a-şi schimba convingerile şi atitudinea dobândite în copilărie. Înainte de a crea compania Brian Tracy International, Brian a fost director de operaţiuni al unei companii cu o cifră de afaceri de 265 de milioane de dolari.

A avut o carieră de succes în vânzări, marketing, investiţii, imobiliare, consiliere în management. Brian Tracy este CEO al Brian Tracy International, companie specializată în training şi dezvoltare a antreprenorilor şi a organizaţiilor, a fost consilierul a peste 1.000 de companii şi a ţinut peste 5.000 de conferinţe pentru mai mult de 5.000.000 de persoane, pretutindeni în lume, pe 6 continente (în peste 80 de ţări).

A creat peste 300 de cărţi audio şi programe de dezvoltare video, inclusiv cel mai bine vândut program din toată lumea, Psihologia succesului, care a fost tradus în peste 20 de limbi.

Sursa: adev.ro/my0i24, www.curteaveche.ro

(Visited 221 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !